Κατηγορίες
αγροτικά

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: “μια καθαρά πολιτική απόφαση(…) δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πτοούμαστε (…)”

αγρότες δικαστήριο Βέροια κινητοποιήσειςΜε αφορμή τη απόφαση του δικαστηρίου της Βέροιας, με την οποία καταδικάστηκαν σε 4μηνη φυλάκιση αγρότες της Ημαθίας – δείτε ΕΔΩ, από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Με μια καθαρά πολιτική απόφαση καταδικάστηκαν χθές οι τρεις του προεδρείου του Αγροτικού Συλλόγου μας (Χαλκίδης Αναστάσιος, Βρανάς Γιάννης, Παπακωνσταντίνου Θοδωρής) για τους αγώνες των αγροτών τον χειμώνα του 2017.
Η απόφαση αυτή έρχεται εν όψει των νέων κινητοποιήσεων, και σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ανέχειας των αγροτών.

Έρχεται σε μια περίοδο πλήρους εμπαιγμού των αγροτών από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό Γεωργίας ο οποίος με μεγάλη ευκολία υπόσχεται το καλοκαίρι τα αυτονόητα (αποζημιώσεις βροχόπτωσης) και τον χειμώνα τα ξεχνά αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα σχετικού «μασάζ της νοημοσύνης μας».

Ένα διάστημα που με φήμες και διαδώσεις περί επικείμενης αποζημίωσης κατάφεραν να κρατήσουν τους αγρότες σε «ομηρία». Από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό ο οποίος δεν δέχεται να συναντήσει τους αγρότες «μη έχοντας τίποτε να τους πεί» καταδεικνύοντας έτσι πως δεν του καίγεται καρφί για τις επιπτώσεις του «εμπάργκο» και την κατάρρευση τιμών και παραγωγών.

Έρχεται σε μια περίοδο που οι δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις (φορολογία, ασφάλεια, έκτακτοι φόροι άμεσοι και έμμεσοι πολλαπλασιάζονται (θυμηθείτε τους αγώνες μας πριν λίγα χρόνια για την μη καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια ) και δείτε τι γίνεται σήμερα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές του ροδακίνου έχουν γονατίσει και τα πιο εύρωστα αγροτικά νοικοκυριά.

Μέσα σε όλα αυτό το κλίμα ο ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου βγαίνει στα ΜΜΕ περιχαρής δηλώνοντας ότι οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν άνοδο. Εννοεί προφανώς τις εξαγωγές των μηδενικών τιμών για τους παραγωγούς.
Κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα του υπουργείου του για τους αγρότες του μόχθου και την ανοίγει «επιλεκτικά» εκεί όπου νομίζει. (ο κατά τα άλλα υπουργός των ανοικτών θυρών)

Εμείς οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και οι άλλοι συνάδελφοι μας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Συλλόγων, Ομοσπονδιών και των Μπλόκων δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε «μασάμε» ψεύδη και εμπαιγμούς.

Το δίκιο του αγώνα μας μας ενώνει και μας δυναμώνει.

Η μάχη για την επιβίωση θα είναι η μητέρα των μαχών.

Συνεχίζουμε.

Θα νικήσουμε.