Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μαλώνουν για λάθος θέμα (επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα)…

Τελικά το θέμα ποιο είναι;; Αν θα δοθούν ως βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους 1,4 δις ευρώ (που λέει η Κυβέρνηση) ή αν θα δοθούν 720 εκατομμύρια ευρώ (που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση);; Προφανώς δουλευόμαστε μεταξύ μας σε αυτή τη χώρα.

Αντί να κοιτάξουν να βρουν τρόπους με τους οποίους θα μειωθεί ο αριθμός όσων βρίσκονται κάτω ή λίγο ποιο επάνω από το όριο της φτώχειας, αντί να ψάξουν να βρουν λύσεις ώστε να ανοίξουν δουλειές και να εισπράξει ο λαός 5 φράγκα για να μπορέσει να τη βγάλει και να ξοφλήσει και κανά χρέος (για να μην του πάρουν το σπίτι), για να μην φεύγει η νεολαία της χώρας μας στο εξωτερικό, αυτοί κάθονται και ασχολούνται με λεκτικές φιοριτούρες. “Όχι δεν είναι 1,4 δις, είναι 720 μύρια” – “όχι δεν είναι 720 μύρια, είναι 1,4 δις….”

Ό,τι και να ‘ναι – όσα και να ‘ναι, αναδιανομή της φτώχειας είναι. Ασπιρίνες για τον καρκίνο που λέγεται “ύφεση”. Η οποία μόνο με ανάπτυξη θα φύγει. Για έρθει ανάπτυξη απαιτείται σχέδιο (που κατά τα φαινόμενα, ακόμη δεν έχει ουδείς) με ευρεία συναίνεση…