Κατηγορίες
Επιμελητήριο Ημαθίας

Γ. Μπίκας: “Οι επιχειρήσεις της Ημαθίας δικαιούνται από το Επιμελητήριο ενημέρωση”

και συμπαράσταση για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης” τόνισε και παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του “Επιχειρηματική Ανανέωση”

Οι επιχειρήσεις της Ημαθίας δικαιούνται δύναμη και φωνή, ενημέρωση και συμπαράσταση, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης. Το νέο Επιμελητήριο που σχεδιάζουμε, θα τις δώσει όλες τις ευκαιρίες που χρειάζονται, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν και κάθε συμπαράσταση που δικαιούνται ως μέλη, προκειμένου να κάνουμε μαζί, το απαραίτητο άλμα για να προχωρήσουμε μπροστά. Με τα λόγια αυτά, ο Γιώργος Μπίκας ως υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε…

σε συγκέντρωση επιχειρηματιών σε περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, το βασικό πρόγραμμα του συνδυασμού του, της “Επιχειρηματικής Ανανέωσης” επικεντρώνοντας σε πρωτοβουλίες που θα γίνουν άμεσα και για πρώτη φορά στην Ημαθία.

Δημιουργικές πρωτοβουλίες καινοτομίας και ανάπτυξης που αναμένεται να δώσουν την απαραίτητη εκκίνηση, για το άνοιγμα μιας νέας εποχής στο Επιμελητήριο Ημαθίας.
“Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα” τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: “Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο, το οποίο έχει σκοπό να ενώνει τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, να εκφράζει με θάρρος τις θέσεις της τοπικής αγοράς και να στηρίζει ουσιαστικά την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα, θα απαιτήσουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν στις ημαθιώτικες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το μέλλον, έχοντας φωνή και δύναμη”.

Μιλώντας για ένα τέτοιο πλαίσιο δράσης, ο Γιώργος Μπίκας ανέφερε μεταξύ άλλων και και τις παρακάτω άμεσα υλοποιήσουμε πρωτοβουλίες του προγράμματός του:

  • Περιφερειακά γραφεία Επιμελητηρίου
    Δημιουργία δύο (2) Περιφερειακών γραφείων, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, τα οποία θα παρέχουν όλες τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, σε on line σύνδεση με την κεντρική υπηρεσία της Βέροιας και δημιουργία χώρων για επιχειρηματικές συναντήσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους. Δεν το θέλουν κάποιοι, κυρίως επειδή προλάβαμε να το πούμε πρώτοι και όχι επειδή δεν γίνεται, αλλά εμείς θα το κάνουμε. Δεν αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα, με τέτοια άρνηση, δεν είναι σοβαρός ο αντίλογος τους.
  • Δωρεάν συμμετοχή σε κλαδικές και θεματικές εκθέσεις
    Παροχή δωρεάν χώρου σε περίπτερα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, σε επιλεγμένες θεματικές και κλαδικές εκθέσεις για την αποτελεσματική προβολή προϊόντων παραγωγικών μονάδων του νομού μας.
  • Ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
    Ενημέρωση μελών σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, επεξεργασία νομοσχεδίων και υποβολή παρατηρήσεων σε υπουργεία και άλλους φορείς, διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, παρεμβάσεις στην Πολιτεία για την επίλυση γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.
  • Καθιέρωση ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης Ημαθίας
    Εκκίνηση, σχεδιασμός και διοργάνωση ετήσιας έκθεσης στην Ημαθία με συμμετοχές των ενδιαφερόμενων παραγωγών, βιομηχάνων, εμπόρων και βιοτεχνών, με σκοπό την οργανωμένη και συντονισμένη προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
  • Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων
    Πρόκειται για ολοκληρωμένη δομή υποστήριξης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών (ανύπαρκτη σήμερα στην Ημαθία), με ισχυρή εξωστρέφεια και ανάδειξη επιχειρηματικών σχημάτων, στα οποία παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και ενέργειες δικτύωσης με δυνητικούς επενδυτές.
  • Κέντρο Διαμεσολάβησης – Θεσμικής Διαιτησίας
    Για πρώτη φορά ενεργοποιούμε και στο Επιμελητήριο Ημαθίας ενα Κέντρο «Επίλυσης Διαφορών και Θεσμικής Διαιτησίας» χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια, με ταχύτητα, εμπιστευτικότητα, εγκυρότητα και λιγότερο κόστος για τον επαγγελματία και την επιχείρηση, παροχή πληροφοριών και οδηγιών, διοικητική και τεχνική οργάνωση, τήρηση καταλόγου πιστοποιημένων διαμεσολαβητών, διαχείριση οικονομικών παραμέτρων και παροχή ειδικά διαμορφωμένων χώρων και υποστηρικτικών υπηρεσιών.
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Τραπεζικού συστήματος
    Καθιέρωση B2B (business to business) συναντήσεων χρηματοοικονομικών συμβούλων με τους επιχειρηματίες – μέλη μας στα γραφεία του Επιμελητηρίου, για την παροχή συμβουλών σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τις Τράπεζες (business plan-διεκδικήσεις-αντιπαραθέσεις).
  • Πλήρης ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μιας Στάσης
    Μέσω του Επιμελητηρίου Ημαθίας δυνατότητα σύστασης ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ εντός 14 ημερών, παραλαβή και έλεγχος δικαιολογητικών, προέλεγχος επωνυμίας και διακριτικού τίτλου, λήψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, χορήγηση ΑΦΜ, καταχώρηση εταιρίας στο ΓΕΜΗ, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορολογικά και νομικά θέματα.
  • Αναβάθμιση σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων
    Διεύρυνση επαγγελματικής προοπτικής, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (ΛΑΕΚ) για εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα τεχνικού ασφαλείας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εξαγωγών κ.λ.π., επιμορφωτικές ημερίδες σε θέματα διοίκησης και επιχειρηματικής ανάπτυξης.
  • Ευρωπαϊκά και Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα
    Μετατρέπουμε το Επιμελητήριο Ημαθίας σε φορέα εξατομικευμένης ενημέρωσης για τις ενισχύσεις που παρέχονται από επιδοτούμενα ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
  • Δημιουργία «έξυπνου» Internet Portal Επιμελητηρίου
    Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του, δωρεάν λογαριασμός εταιρικού e-mail και mini website για κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση, ηλεκτρονική εγγραφή, πληρωμή συνδρομής και έκδοση πιστοποιητικών, e-learning, αναζήτηση επιχειρήσεων – μελών, έλεγχος επωνυμιών, ηλεκτρονικά δελτία προσφορών – ζητήσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, διαγωνισμοί δημοσίου και προκηρύξεις, web TV, online δημοσκοπήσεις.
  • Δημιουργία Ενεργειακού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας
    Αντιλαμβανόμενοι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παραγωγής ενέργειας προωθούμε τη δημιουργία νέου τμήματος στο Επιμελητήριό μας, το οποίο θα προασπίζει τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας.