Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας Χαλκίδης

Παραιτήθηκε ο Μόσχος Κυτούδης – η επιστολή παραίτησής του

Μόσχος Κυτούδης– προς Γκυρίνη: “είστε άβουλος και απαθής… χωρίσατε στα δύο τον συνδυασμό”
– για Χαλκίδη: “κρατείστε τον αλαζόνα αντιδημάρχο”
– για τον ίδιο: “ δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή, τουλάχιστον εκ μέρους μου”

Μια ακόμη παραίτηση προέδρου σχολικής επιτροπής (εν πολλοίς αναμενόμενη, όπως είχα πει πριν από περίπου 20 μέρες) καταγράφηκε σήμερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας υπέβαλλε ο Μόσχος Κυτούδης.

Στην επιστολή υπάρχουν αιχμές καθώς και βολές τόσο κατά του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη όσο και κατά του υπεύθυνου για την Παιδεία αντιδημάρχου Ισαάκ Χαλκίδη, με τον οποίο …

αυτός αλλά και ο έτερος παραιτηθείς πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Δημ. Συρόπουλος φαίνεται πως έχουν τεράστιες διαφορές και τους χωρίζει χάος απ’ την πρώτη στιγμή που ο Χαλκίδης ανέλαβε τη θέση αυτή.

Η επιστολή Κυτούδη είναι η ακόλουθη:

Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
Δημαρχείο

Κύριε Δήμαρχε,

Ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού μας, ήταν και το “θέλουμε ένα δήμο συμμετοχικό και συλλογικό, με κέντρο το δημότη και όχι το προσωπικό εγώ”. Με τέτοια συνθήματα και κάπως έτσι, με πείσατε προσωπικά όπως και πολλούς άλλους, να σας ακολουθήσουμε, να συστρατευτούμε, να δώσουμε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα και τελικά να εκλεγούμε, με την ελπίδα να πάμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας, ένα βήμα μπροστά.

Δυστυχώς, 2,5 χρόνια μετά, βλέπουμε ότι το μόνο που καταφέραμε ήταν να κάνουμε πολλά βήματα πίσω, μαζί σας κι εμείς που σας πιστέψαμε και σας ακολουθήσαμε, έστω και με δυσκολία όπως εγώ.

Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της εκλογής, εγκαταλείψατε τον Δήμο και ουσιαστικά “παραδώσατε” άνευ όρων τη δημαρχιακή καρέκλα σε τρίτα πρόσωπα, χάνοντας εντελώς τον έλεγχο.

Δυστυχώς, αντί να βγείτε μπροστά και να αντιδράσετε, εξακολουθείτε να είστε άβουλος και απαθής, αφήνοντας το Δημαρχείο έρμαιο σε καταστροφικές πολιτικές ορισμένων αιρετών (που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη) και διαφόρων άλλων “συνεργατών” σας, που εμφανίζονται σαν να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Χωρίσατε στα δύο τον συνδυασμό, σε “δικούς” σας και σε “άλλους”, επιτρέποντας σε κάποιους να μας προσβάλουν, με τα ίδια λόγια που πρόσβαλαν κάποτε κι εσάς τον ίδιο.

Μάλιστα, αποφεύγετε ιδιαίτερα τον διάλογο και την απευθείας επικοινωνία με όλους εμάς, τους “υπόλοιπους”, προτιμώντας να μας απευθύνεστε δια αλληλογραφίας. Όπως κάνατε και πρόσφατα με πολυσέλιδη επιστολή, που δίνετε “οδηγίες” και “κατευθύνσεις” προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, αντί να μας καλέσετε να τα συζητήσουμε όλα αυτά, από κοινού. Μια επιστολή φοβική, μέσω της οποίας ζητάτε “να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, όταν εσείς ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια διατυμπανίζατε προς κάθε κατεύθυνση ότι νιώθατε περήφανος για το “αξιοζήλευτο” έργο που επιτελέσαμε.

Ποιόν να πιστέψουμε όμως κύριε Δήμαρχε; Τον Γκυρίνη του τότε, τον Γκυρίνη του σήμερα ή μήπως τον αλαζόνα αντιδήμαρχο παιδείας, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να μας διαλύσει; Που ανάμεσα σε άλλα και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα επί των απολογισμών, μεθόδευσε παρατηρήσεις με υπονοούμενα ατασθαλίας, τα οποία είναι αδύνατο να τα αποδεχθεί κάποιος που δεν έχει “ελαστική” συνείδηση. Τον άσχετο αντιδήμαρχο, που δήθεν έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα, υποσχόμενος ακόμη και “ευρώ” μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. κάτι που όταν το διάβασαν οι συνάδελφοί του, θυμήθηκαν παρόμοιες ανεύθυνες υποσχέσεις από τη θητεία του ως Διευθυντή Εκπαίδευσης και γέλασαν με νόημα.

Μαζεύτηκαν πολλά κύριε Δήμαρχε, γελούν ολοένα και περισσότεροι με τον Δήμο και δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή, τουλάχιστον εκ μέρους μου. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου της Α/Θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μια επιτροπή για την οποία εργαστήκαμε άοκνα, δημιουργικά και προπαντός ανιδιοτελώς. Έχουμε τα εύσημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, αυτό κρατάμε κι αυτό μας αρκεί. Εσείς κρατείστε τον αλαζόνα αντιδημάρχο και σας διευκολύνω στο να διατηρήσετε το “σχήμα” που επιλέξατε, αλλά και για να εισρεύσουν άφθονα “ευρώ” στο ταμείο του Δήμου μας. Μόνο μην ξεχάσετε να έχετε μεγάλο καλάθι.

Με εκτίμηση
Κυτούδης Μόσχος

2 απαντησεις στο “Παραιτήθηκε ο Μόσχος Κυτούδης – η επιστολή παραίτησής του”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.