Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας

Ενημέρωση χρήσης πράσινων κάδων στην πόλη της Νάουσας

Από το Δήμο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Ξεκίνησε την Τρίτη η τοποθέτηση των πράσινων κάδων κοινών απορριμμάτων στο Δήμο Νάουσας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Η τοποθέτηση των κάδων γίνεται μετά από συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Νάουσας. Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι κάδοι επιλέχθηκαν βάσει των αναγκών αποκομιδής και λαμβάνοντας υπόψη τις κυκλοφοριακές ανάγκες, και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφού εξεταστούν από τις υπηρεσίες οι τυχόν ενστάσεις των συμπολιτών μας ως προς τα σημεία τοποθέτησης των κάδων, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ειδικές μπάρες οριοθέτησης των σημείων τοποθέτησης καθώς και χρωματική σήμανση.

Ως εκ τούτου, σταματά άμεσα η αποκομιδή πόρτα πόρτα. Θα περισυλλέγονται μόνον τα απορρίμματα από τους κάδους.

Ενημερωτικά:
-Στους πράσινους κάδους μπαίνουν μόνο οικιακά απορρίμματα σε ειδικές ανθεκτικές σακούλες και όχι χύμα.
-Απαγορεύεται η ρίψη μπάζων, χόρτων, κλαδιών, φρούτων και λαχανικών από επαγγελματική χρήση, αποβλήτων κρεοπωλείων και ψαράδικων, ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα κλπ), μεταλλικών αντικειμένων, στάχτη.
-Απαγορεύεται και η ρίψη ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία οφείλουμε να τοποθετούμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
-Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων.

Για τους παραβάτες θα υπάρχουν πρόστιμα, από 200-1000 ευρώ ανάλογα με την παράβαση, τα οποία θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.