Κατηγορίες
περιβάλλον

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά –εξ’ αναβολής λόγω καιρικών συνθηκών- η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι. Μετά την κακοκαιρία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ο καιρός αναμένεται να είναι πιο ευνοϊκός το προσεχές Σαββατοκύριακο, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, αλλά και με βιολογικά προϊόντα και είδη χειροτεχνίας.

Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή. Θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά… ροζ φλαμίνγκο, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.