Κατηγορίες
Θεσσαλονίκη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν Τζιτζικώστας – Τσίπρας

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα κυρίαρχα ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την Παρασκευή 6/10 στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ατζέντα της συζήτησης των δυο ανδρών, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και διήρκεσε περισσότερη από μια ώρα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, της Αμφίπολης, των προγράμματος νέων γεωργών, της σχολικής στέγης, του Θερμαϊκού και της θέσπισης μειωμένου φορολογικού συντελεστή 10% για τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την επιτυχημένη μέχρι στιγμής υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για το γεγονός ότι ήμασταν για τρία συνεχή χρόνια και παραμένουμε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και για την πολύ πρόσφατη βράβευσή μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως η Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης. Κάτι που σημαίνει πολλά και για το έργο που έχει γίνει στην Κεντρική Μακεδονία και για το σχέδιο που έχουμε για τα επόμενα χρόνια, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό και για την ίδια τη χώρα», τόνισε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας.