Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν θέματα. Θα υπάρχει και συνέχεια; (video)

Με τη “διπλή” ψήφο του προέδρου πέρασαν τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας τα θέματα που σχετίζονταν με την έγκριση ή μη της οριστικής παραλαβής για την επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών (4 θέματα, ένα για κάθε μια Δημοτική Ενότητα).

Πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας – Γ. Θεοχάρης, Γ. Κουτζηπασόπουλος, Μ. Κυτούδης, Κ. Ναλμπάντης και Δ. Συρόπουλος – δήλωσαν “παρόντες” κατά την ψηφοφορία, σε ένα θέμα το οποίο αφορούσε μια καθαρά “τυποποιημένη” διαδικασία (αφού επί της ουσίας, όπως αναφέρθηκε, η παραλαβή έχει γίνει από τις αρμόδιες επιτροπές) και που σε σχέση με άλλα θέματα θα μπορούσε να θεωρηθεί “ελάσσον”.

 

Το θέμα είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από καιρό, μετά από καταγγελίες ιδιοκτήτριας εταιρίας που σχετίζεται με το αντικείμενο της καταπολέμησης των κουνουπιών.

Αυτό που πλέον είναι το βασικό ερώτημα είναι ένα: αν η συγκεκριμένη πεντάδα συμβούλων (είτε όλοι μαζί, είτε μέρος τους – ή ακόμη και άλλοι σύμβουλοι που δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Δευτέρας 30/10) συνεχίσει την τακτική να μην ψηφίζει θέματα. Εδώ και καιρό είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι σύμβουλοι δείχνουν σε κάποιες συνεδριάσεις ότι λειτουργούν συντονισμένα.

Όμως είτε συντονισμένα είτε λόγω σύμπτωσης, η μη ψήφιση θεμάτων από συμβούλους της πλειοψηφίας σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στην παράταξη Γκυρίνη.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως “μπροστά” υπάρχει η ψήφιση τόσο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου όσο και του προϋπολογισμού για το 2018.

Και σε εκείνες τις δυο ψηφοφορίες, που αφορούν μείζονα θέματα για οποιαδήποτε δημοτική αρχή, θα φανούν δυο πράγματα:
– πόσο βαθύ είναι τελικά το χάσμα μεταξύ του δημάρχου και κάποιων από τους συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του το 2014,
– πως θα λειτουργήσει ο ίδιος ο δήμαρχος αν έρθουν 1,3 ή 5 “παρών” τα οποία θα αποτελούν συνέχεια μιας στάσης που θα έχει βάθος χρόνου.