Κατηγορίες
παιδεία

Μαθήματα προετοιμασίας για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής» και «Υπατία» 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑΤο παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών Α΄ Γυμνασίου για τον διαγωνισμό «Υπατία» και Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου για τον διαγωνισμό «Θαλής».

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 σε εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν με απόφαση της Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.
Τα μαθήματα προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν:

 

Ι. Για τους μαθητές της περιοχής Αλεξάνδρειας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις ώρες 09:00 – 11:00.

ΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Νάουσας στο 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας κάθε Κυριακή από 22 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

ΙΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Βέροιας στο 3o Γυμνάσιο Βέροιας κάθε Κυριακή από 22 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

 

Η Δ.Ε. του παραρτήματος Ημαθίας υπενθυμίζει ότι:

– Τα μαθήματα προετοιμασίας γίνονται δωρεάν για τους μαθητές και οι συνάδελφοι διδάσκουν αφιλοκερδώς.
– Εξεταστέα ύλη για τους διαγωνισμούς «ΥΠΑΤΙΑ» και «ΘΑΛΗΣ» είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά.
– Θεωρούμε σημαντικό βοήθημα και ουσιαστικό συμπλήρωμα στην ύλη των μαθημάτων τα περιοδικά που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ (Γυμνάσιο) και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄ (Λύκειο) και καλούμε τους μαθητές να τα προμηθευτούν.
– Σημειώσεις για τους διαγωνισμούς υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/?q=node/614) ανά ενότητα.