Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι

Μήνυμα του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά για την 28η Οκτωβρίου

αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος ΔριστάςΜε αφορμή την 77η επέτειο για την 28η Οκτωβρίου, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του τα ακόλουθα:

“Η 28η Οκτωβρίου κάνει τους απανταχού Έλληνες υπερήφανους γιατί μας θυμίζει ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στην μακραίωνη ιστορία μας ότι μπορούμε στα δύσκολα. Το «ΟΧΙ» του 1940 ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στο ιδανικό της ελευθερίας και στην ανώτερη αξία της αξιοπρέπειας.

Η μικρή σε αριθμούς Ελλάδα, αλλά μεγάλη σε αξίες, για άλλη μια φορά, ύψωσε το ανάστημά της, στάθηκε όρθια ενάντια στη βαρβαρότητα και στην αλαζονεία.

Ο αγώνας που έδωσαν ο Ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του, δεν τίμησε μόνο την ιστορία του Έθνους μας. Έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου με μία πράξη, που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών του πολιτισμού μας.

Τιμούμε σήμερα την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν. Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και ν’ αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς.

Μετά από τόσα χρόνια, περήφανοι και για εκείνη την ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, τιμούμε την αυτοθυσία, την αυταπάρνηση, αλλά και την πίστη του Έθνους μας στην ελευθερία. Με ταπεινότητα, σεβασμό, προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας, προασπίζουμε την εθνική μας μνήμη και στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωρά προς τα εμπρός. Αυτό απαιτούν από εμάς οι ήρωες-αγωνιστές του έπους του 1940.

Να εμπνευστούμε από τη θυσία τους, να αντλήσουμε θάρρος και κουράγιο και να διαφυλάξουμε την κληρονομιά που μας άφησαν.

Στέφανος Δριστάς
Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας