Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ΚΕΔΑ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Αλεξάνδρεια – με πολύ κόσμο και φέτος η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας (φωτογραφίες – βίντεο)

Με προσέλευση επισκεπτών από όλο το Δήμο Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 η 14η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας στην Αλεξάνδρεια.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην οδό Βετσοπούλου (η οποία ήταν κλειστή σε ένα τμήμα της από το πρωί) και στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας, συμμετείχαν πάνω από 35 σύλλογοι από το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν πίτες και άλλες δημιουργίες φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη από τα μέλη των συλλόγων, πραγματικά αρτοποιήματα οι συνταγές των οποίων έρχονται από τα βάθη των χρόνων και σε πολλές περιπτώσεις από τις χαμένες Πατρίδες.

Στην αρχή παρουσιάστηκε ένα μικρό σε διάρκεια θεατρικό. Ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης, συνοδευόμενος από τους  αντιδημάρχους Στεφ. Δριστά και Ισ. Χαλκίδη, περιηγήθηκε στα περίπτερα των συλλόγων. Τα μέλη της διοίκησης του Δήμου καθώς και οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση βουλευτές της Ημαθίας δοκίμασαν τις δημιουργίες που οι σύλλογοι είχαν ετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες και απένειμαν αναμνηστικά.
Ακολούθησε η Γωγώ Τσαμπά, που με την ορχήστρα της ανέβασε τη διάθεση και το κέφι, ερμηνεύοντας παλιά και νέα δικά της τραγούδια καθώς και γνωστά σε όλους παραδοσιακά τραγούδια.

Στη 14η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επισκέπτες ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στέφανος Δελιόπουλος και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης. Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μια ωραία βραδιά, μια ωραία εκδήλωση που ενώνει όλους τους συλλόγους του Δήμου Αλεξάνδρειας και που κατά την άποψή μας κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη.