Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας

Με αφορμή την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας (τότε Γιδά), ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει σε μήνυμά του:

“Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλης μας, του τότε Γιδά και σημερινής Αλεξάνδρειας.

Φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης αποτίει σήμερα σύσσωμος ο Δήμος μας στους αγωνιστές της Ελευθερίας, στους ήρωες του Ελληνικού Στρατού που με την πίστη τους στην Ελευθερία και στο Ελληνικό ιδεώδες ελευθέρωσαν την πόλη μας και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Μακεδονία.

 

Οι μεγαλειώδεις νίκες του Ελληνισμού, για μια ακόμη φορά στηρίχτηκαν στο ακατάβλητο φρόνημα, στο θάρρος και στην ψυχική αντοχή που σε συνδυασμό με τις αξία της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και την πίστη στη λευτεριά έφεραν τη λευτεριά.

Η πίστη στη Ελευθερία μαζί με το πνεύμα της Ενότητας και της ομοψυχίας έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα για την πόλη μας και την Πατρίδα μας.

Από αυτό το παράδειγμα να αντλήσουμε δυνάμεις και να πιστέψουμε στις ικανότητές μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά, υπερασπιζόμενοι τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας.

Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

Το χρωστάμε στον ηρωϊκό Ελληνικό Στρατό που νικητής και στεφανωμένος με τον κότινο της δόξας τριών χιλιετηρίδων, είναι ο ακοίμητος φρουρός της λευτεριάς.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας που θα πρέπει να ζήσουν σε μια χώρα Ελεύθερη, σε μια χώρα δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, σε μια χώρα Δημοκρατίας .

Με ευλάβεια στρέφουμε τη σκέψη μας στους τιμημένους νεκρούς μας και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς που δόξασαν για μια ακόμη φορά την αιώνια Ελλάδα μας.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Γκυρίνης Παναγιώτης”