Κατηγορίες
αθλητικά

Αρκετές συμμετοχές στον 1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής

Με τη συμμετοχή 123 δρομέων διεξήχθη την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής».

Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός συνδιοργάνωσαν από κοινού και με μεγάλη επιτυχία η Π.Ε. Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας.

Η εκκίνηση δόθηκε από το Δήμαρχο Βέροιας, έξω από το μουσείο των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στις 9 το πρωί. Οι δρομείς, κλήθηκαν να καλύψουν την συμβολική αυτή διαδρομή μήκους 32 χιλιομέτρων, ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην πορεία του από το παλάτι των Αιγών προς τη σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα.

Στις 10 το πρωί, πενήντα δρομείς εκκίνησαν και τερμάτισαν στον ίδιο χώρο, συμμετέχοντας στο δρόμο 5 χιλιομέτρων που διεξαγόταν παράλληλα με το δρόμο αντοχής.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών της γενικής κατάταξης αλλά και των ειδικών κατηγοριών από τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, τον ειδικό σύμβουλο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Τσιούντα, τον αντιδήμαρχους Νάουσας κ. Δάγγα, κ. Βαλσαμίδη, κα. Τζέπου, των πρόεδρο της ΚΑΠΑ Βέροιας κ. Διαμάντη κ.α

Σε μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης τονίζει τα εξής:

«Η Ημαθία ενωμένη έτρεξε στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Η ικανοποιητική συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών, καθώς και η άψογη διοργάνωση του 1ου Αριστοτέλειου Δρόμου Αντοχής, εκπέμπουν θετικά μηνύματα ότι αυτός ο αγώνας προς τιμή των δυο μεγάλων της ανθρωπότητας, θα συνεχιστεί, ως θεσμός, και τα επόμενα χρόνια»