Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια πολιτική προσφυγικό - μεταναστευτικό

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Την Αλεξάνδρεια επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής αρχικά επισκέφτηκε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια (που βρίσκεται στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, στο πρώην στρατόπεδο Ταγματάρχη (ΜΧ) Πελάγου Γεωργίου). Εκεί τον υποδέχθηκαν ο συνταγματάρχης Δ. Σουλτανίδης και στελέχη της ΔΗΣΥ, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, ενημερώθηκε για ότι έχει γίνει έως τώρα ενώ συνομίλησε με ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο καθώς και με εκπροσώπους των φιλοξενούμενων προσφύγων.


Σε δήλωσή του για την επίσκεψη στο 722 ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η δομή της Αλεξάνδρειας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα από την Κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν χρήματα της ΕΕ για το προσφυγικό, ενώ εστίασε ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι πρόβλημα συνολικά της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Ν. Ανδρουλάκης βρέθηκε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, όπου σε γνωστό καφέ της πόλης είχε συνάντηση με στελέχη και υποστηρικτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που έχει ως υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.
Τον υποψήφιο καλωσόρισε και προλόγησε ο Νίκος Μπρουσκέλης, ο οποίος έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της λεγόμενης “Επιτροπής Αλεβιζάτου” και υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος, μίλησε για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και χαρακτήρισε τα δυο κόμματα ως “δήθεν αριστερά, που δεν έχει σχέση με την αριστερά” και ως “παράταξη που χρεοκόπησε τον τόπο και απλά έχει έναν νέο αρχηγό” αντίστοιχα ενώ είπε πως με λίγες κινήσεις η παράταξη στην οποία ανήκει έχει περιθώρια να επανέλθει σε πρώτο πλάνο και να παίξει σημαντικό ρόλο ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκε λίγη ώρα μετά απ’ το μεσημέρι τη Βέροια, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Κ. Βοργιαζίδη ενώ η επίσκεψή του στην Ημαθία έληξε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ημαθιώτικα ΜΜΕ.

 

 

 

 

Βίντεο από την επίσκεψη Ανδρουλάκη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια και δήλωσή του στον Τάσο Καμπάνη (ράδιο Avena και avena.gr) μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.