Κατηγορίες
Βέροια βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

Βιβλιοπαρουσίαση: «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά»

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Χαρίση, στη Βέροια, με τίτλο: «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 19:00 στο Χώρο Τεχνών Βέροιας (2ος Όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ιωάννης Μπέτσας – Επικ. Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Δρ. Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης – Συγγραφέας

Συντονίζει η κα Ολυμπία Μπέτσα, Φιλόλογος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί σχετική ταινία – ντοκιμαντέρ βασισμένη στο βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση, παραγωγή της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Παράλληλη δράση: Φωτογραφική έκθεση “Childhood Memmories” Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών».

Η έκθεση “Childhood Memmories” Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών» βασίζεται στο βιβλίο της Αντωνία Χαρίση «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά» και αποτελεί μια προσπάθεια απεικόνισης της ατομικής και συλλογικής μνήμης των πρωταγωνιστών, δηλαδή των παιδιών που έζησαν στην Παιδόπολη τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα συνοδευτικά κείμενα παρουσιάζονται πληροφορίες για την Παιδόπολη «Καλή Παναγιά», την ίδρυση και τη λειτουργία της. Το ειδικό ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζεται σε διάφορες πτυχές της ζωής των παιδιών στο χώρο που τα υποδέχτηκε, τα φιλοξένησε, στο χώρο που, με τις δεδομένες ιστορικές και πολιτικές συγκυρίες, αποτέλεσε το σπίτι των παιδικών του χρόνων. Επίσης, παρουσιάζονται πτυχές της καθημερινότητάς τους, της σχολικής ζωής, των συνηθειών τους κ.τ.λ.

Επιμέλεια Έκθεσης: Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας

Η έκθεση θα έχει διάρκεια 25 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου 2017.

Επισκέψεις Σχολικών Τμημάτων κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2331078127