Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Ακύρωσε η Αποκεντρωμένη την απόφαση του Δήμου Αλεξάνδρειας για παραχώρηση χώρου στο ΠΠΚ

Στην ακύρωση της απόφασης 263/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, με την οποία παραχωρούνταν για πέντε χρόνια χώρος στο τοπικό τμήμα του ΕΕΣ στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Η ιστορία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Τοπικού Τμήματος του ΕΕΣ, όταν ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης ανέφερε ότι θα παραχωρηθεί στο Τοπικό Τμήμα χώρος/γραφείο στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο. Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι, έγιναν διάφορα και το θέμα έφτασε στη Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας.

Με απόφασή της η Δ.Κ. Αλεξάνδρειας δεν θέλησε να συναινέσει στην παραχώρηση και το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ σχετικά).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά την αρνητική εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας -γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική για το Δημοτικό Συμβούλιο – και παρά τις αντιδράσεις και συζητήσεις που είχαν προκληθεί, το θέμα “πέρασε” οριακά. Να σημειωθεί πως σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέλεξαν να μην είναι παρόντες κατά τη συζήτηση του θέματος. Αποχώρησαν λίγο πριν συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους.

Τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, εξετάζοντας το θέμα αποφάνθηκε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμός απόφασης 263/2017) δεν ήταν η σωστή και την ακύρωσε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα (λόγω αυτής της ιστορίας) που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης και μελών τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην παραχώρηση αυτή καθ’ εαυτή, ενώ άλλοι ήταν αντίθετοι με τον τρόπο που τα πράγματα εξελίχθηκαν (και η αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου δεν είχε περάσει απαρατήρητη – η παραχώρηση είχε “περάσει” κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους 13 μελών της πλειοψηφίας όπως αναφέραμε πιο πάνω). Απ’ την άλλη το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας είχε αναφέρει στο αιτιολογικό της δικής του απόφασης ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση δεν θα πρέπει να γίνει επειδή “η χρήση του χώρου στην οποία αποσκοπεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, δε συνάδει με την πρωταρχική λειτουργία του κτιρίου”.