Κατηγορίες
Βέροια εκδηλώσεις διάφορες ιστορία

Το ναυάγιο και ο “Μηχανισμός των Αντικυθήρων” – ομιλία/παρουσίαση στη Βέροια

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στη Βέροια όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ανακάλυψη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, την διερεύνηση, των πρόσφατων εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και την περιπέτεια της ενάλιας αρχαιολογίας στην Ελλάδα από τους πιο ειδικούς, τον Ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ κ. Γιάννη Σειραδάκη και τον Αρχαιολόγο-Δύτη στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων κ. Αλέξανδρο Τούρτα.

Συνδιοργάνωση του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών και του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

“Αυτές οι καταδύσεις του Αρχαιολόγου-δύτη Αλέξανδρου Τούρτα που συμπληρώνουν κάθε τόσο το σώμα του μηχανισμού των Αντικυθήρων με νέα ευρήματα και διαβάζονται σχολαστικά και με αφοσίωση από τον Καθηγητή Αστρονομίας Ιωάννη Σειραδάκη, είναι ένας θησαυρός που ανασύρεται από την θάλασσα της ειρήνης και τις ψυχές Ελλήνων που διατηρούν έντονη τη σχέση τους με το παρελθόν.

Φαντασθείτε μια τελετή στην οποίαν η ιστορία παρασημοφορεί ή δίνει τα εύσημα στον Καθηγητή κύριο Σειραδάκη, που ανήκει στην παγκόσμια ομάδα που αποκρυπτογράφησε τη συμπαντική σοφία των παππούδων μας, που έφεραν δώρο στην Οικουμένη, το πνεύμα το Άγιον το Κύριον το Ζωοποιόν.
Αντί για εισιτήριο, ο καθένας θα πρέπει να φέρει μέσα σ’ ένα όμορφο κουτί, το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ, σ’ έναν άνθρωπο που ερωτεύθηκε το κάλλος της ιστορίας.

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη που ένας παγκόσμιος επιστήμονας κι ένας τόσο ωραίος άνθρωπος θα είναι κοντά μας για να μας διηγηθεί την πρώτη «εταιρεία» στην ιστορία του κόσμου που εφεύρε τον πρώτο υπολογιστή, που άνοιξε κι άλλα παράθυρα στον κόσμο.

Κοντά του θα είναι και ο Αρχαιολόγος-δύτης κ. Τούρτας από την ομάδα που κάθε χρόνο βουτάνε και ανασύρουν θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλα αντικείμενα του Ναυαγίου, που η θάλασσα φύλαξε προστατεύοντας τη μνήμη των ανθρώπων, ο οποίος μας έρχεται κατευθείαν από τα Αντικύθηρα όπου όλο τον Σεπτέμβρη έγιναν και γίνονται κατ’ έτος έρευνες και καταδύσεις στο Ναυάγιο”.

Είσοδος Ελεύθερη