Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

“Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;” στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, στη Βέροια

“Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;” είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομου Σταμούλη που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 19:30 στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στη Βέροια
Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, τον Σύλλογο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ και τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Προλογίζουν ο Γιάννης Ναζλίδης και η Κατερίνα Ταϊπλιάδου, καθηγήτρια Θεολόγος-πρεσβυτέρα και χαιρετίζει εκπρόσωπος των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένας ευφυής της αγαθότητας και της καλοσύνης, πρεσβευτής ενός νέου μέλλοντος για τις κοινωνίες είναι ο Χρυσόστομος Σταμούλης. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένας ιδιοφυής διανοητής, που φέρνει στην επικαιρότητα όλες τις κρυμμένες και σκεπασμένες αλήθειες του Χριστιανισμού.

Μαζεμένοι στο κεφάλι του συνεδριάζουν ολημερίς και οληνυχτίς ο Σικελιανός, ο Τσαρούχης, ο Πεντζίκης, ο Ελύτης, η Δημουλά και όλο το σόι των Ελλήνων που ξέραν την ισορροπία ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη.
Αυτή την ισορροπία θα “αποκαλύψει” στην ομιλία του στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ ο Χρυσόστομος Σταμούλης, που η Αμερική, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος κρατούν σειρά για τις φωτισμένες διαλέξεις του.
Γλυκός, γαλήνιος, κατανοητός και βαθύτατα πατερικός και επιστημονικός ο λόγος του Σταμούλη, μακριά από την αξίωση «καθηγητικής αυθεντίας» και βεβαιοτήτων, αντιστέκεται σε κάθε σκέψη που αναζητά έτοιμες απαντήσεις και συνταγές σωτηρίας στον Χριστό.

Ένας τόσο ωραίος άνθρωπος , ένας τόσο βαθύς γνώστης των αξιών του ανθρωπισμού, θα είναι κοντά μας για να συν-ομιλήσουμε για το βιβλίο του “Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; κείμενα για τον διάλογο της Ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό”,
την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 7:30μμ στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ, στη Βέροια.