Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας κοινωνία

Σημαντικό: ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Αλεξάνδρειας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας εκδόθηκε, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που σε λίγες ημέρες ξεκινά, ένα “διπλό” κάλεσμα με αποδέκτες όλους μας (το πρώτο) για συγκέντρωση σχολικών ειδών και εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και πιο εξειδικευμένα με αποδέκτες καθηγητές (το δεύτερο) για να ενισχύσουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμα για συγκέντρωση σχολικών ειδών και εκπαιδευτικού υλικού αναφέρονται τα ακόλουθα:


Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνει :

Τα σχολεία ξεκινούν τη λειτουργία τους τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση βασικών και απαραίτητων, για την προόδο των παιδιών τους, σχολικών ειδών και εκπαιδευτικού υλικού.

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας απευθύνουμε θερμή έκκληση και παράκληση σε πολίτες, συλλόγους, φορείς, καταστηματάρχες και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν βασικά σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες, πλαστελίνες, κασετίνες, κλπ.

Τα παραπάνω είδη θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά, σε μια εποχή χαράς και ανανέωσης, να χαμογελούν και να αντικρίζουν με αξιοπρέπεια την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στους εξής χώρους :

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας, Ελευθερίου Βενιζέλου 2 (πίσω από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες από 9:00 έως 13:00.
Στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.
Στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.
Στη Δημοτική Κοινότητα Αντιγονιδών (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.
Στις τοπικές Κοινότητες Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους κατά τόπους προέδρους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Αλεξάνδρου Παπάγου 25 και στα τηλέφωνα 23330-53045, 23330-53071 και 23330-53072.


Στο κάλεσμα που απευθύνεται στους καθηγητές αναφέρονται τα εξής:

“Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν να ενισχύσουν και να συμβάλλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, για την σχολική περίοδο 2017-2018.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εθελοντών καθηγητών. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν (Φιλολογικά, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά κ.α.) θα εξαρτηθούν από την προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, η οποία ευελπιστούμε και ευχόμαστε και εφέτος να είναι δυναμική.

Η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Δήμου μας.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση-Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου 25. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 23330 – 53072 και στο 53045.”