Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική

Η “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” επιστρέφει στη σκηνή…!!!

Ο θίασος «Σκηνοβάτες», του τμήματος θεατρικής Δημιουργίας της Κ.Ε.Δ.Α. φίλους παρουσιάζει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας την παράσταση “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Χρύσας Αντωνίου.

Πρόκειται για μια πολύχρωμη εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση που δημιουργεί μαγικό και παραμυθένιο κλίμα ως αντίδοτο στις σκιές της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι μας βιώνουμε.

 


Ο ΡάμΠιμ, ο φίλος του ο Σταύρος και η χρυσή πεταλούδα, ο κύριος Τζίτζικας και τα μυρμήγκια μαθητές του, ο κύριος Μυρμηγκιάν και ο κύριος Ευέξαπτος, η κυρία Ούργκα και άλλοι συναρπαστικοί χαρακτήρες.
Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της ιστορίας μας μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές. Έτσι, εδώ, η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μάς μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης, για τη σημασία της ομορφιάς στη ζωή μας, ίσως για τη σημασία και την αναγκαιότητα της τέχνης…

Η είσοδος για το κοινό είναι 3,00€ και εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την είσοδο του Αμφιθεάτρου την ημέρα της παράστασης.

Διανομή :
Αγγελική Κακαγιάνη : Ευέξαπτος
Αθηνά Αποστολάκη : Ραμ Πίμ
Αθηνά Σαχπατζίδου : Χρυσή Πεταλούδα
Ασπασία Γκιουρτζή : Εργάτης-Ματ
Βασίλης Τάτσης : Ανώνυμος
Γιώτα Παγκάκου : Εργάτης-Ματ
Δήμητρα Παπαγεωργίου : Κυρία Πίμ
Θωμάς-Ανδρέας Παπαδόπουλος : Εργάτης
Ιορδάνης Πέτσογλου : Εργάτης-Μάτ
Ιουλία Ζωντανού : Τζίτζικας
Κατερίνα Κουκουτάρα : Εργάτης
Κατερίνα Στριάκα : Ούργκα
Νίκος Κολιούκος : Μπαρμπά Σταθάκης
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Μυρμηγκιάν
Ντίνα Ματράκα : Εργάτης-Μάτ
Χρήστος Ιτούδης : Σταύρος
Όλος ο θίασος : Μαθητές…Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χρύσα Αντωνίου
Σκηνικά: Χρύσα Αντωνίου, Αθηνά Αποστολάκη, Αθηνά Σαχπατζίδου, Ιουλία Ζωντανου, Νίκος Πανταζής, Γρηγόρης Νικολόπουλος,Νίκος Κολιούκος.
Κοστούμια: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Σουλτάνα Τριανταφυλλοπούλου
Μουσική : «Αλεξάνδρειος Μουσική Σχολή» Αυα Μιένο-Μπατζώνη, Ελπίδα Μπατζώνη-Μιένο.