Κατηγορίες
Νάουσα

LOBArt Festival 2017! Street art ξανά και ξανά!

Το LOBArt Festival, γνωστό όχι μόνο στην Πόλη της Νάουσας, αλλά και στο Πανελλήνιο, αποτελεί ένα καινοτόμο αναπτυξιακό festival που σκοπό έχει τη δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθιστώντας τον πολιτισμό απαραίτητο εργαλείο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας μέσω εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσια μέρη που ο ίδιος ο καλλιτέχνης μεταφέρει και ταυτόχρονα μοιράζεται με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο είναι η βασική ιδέα του LOBArt.

Μια ιδέα που αναβαθμίζει και αναβαθμίζεται!


Η μεταφορά της τέχνης από τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη στον εξωτερικό, τονώνει και συνάμα συνδράμει στο πολιτιστικό και βιωτικό επίπεδο όλων, κάνοντας μας συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε ένα ατελείωτο ταξίδι πολύχρωμων συναισθημάτων! Εκπαιδεύει ταυτόχρονα την νεολαία, εισάγοντας την νοοτροπία προστασίας και αναβάθμισης της δημόσιας εικόνας και όχι καταστροφής και απαξίωσης της.
Η ομάδα Loba συγκροτήθηκε το 2010 και αποτελεί μια ενεργή κοινωνικά ομάδα με σκοπό κυρίως τη δημιουργία και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού, της τέχνης, της τοιχογραφίας σε δημόσιους χώρους ενώ παράλληλα επιδιώκει τη δημιουργία εκθέσεων σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, οργανισμούς και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα από τις 26 Αυγούστου, έως τις 4 Σεπτεμβρίου με πάνω από 39 εικαστικούς καλλιτέχνες και street artists από όλη την Ελλάδα.
Επίτιμος προσκεκλημένος του LOBart Festival 2016 ο διευθυντής του Νομισματικού και Επιγραφικού Μουσείου Αθήνας κ. George Kakavas

Συνδιοργάνωση: LOBA – Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
Με την στήριξη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νάουσας – Ημαθίας

Πληροφορίες στο : https://www.facebook.com/lobartfestival

& https://www.facebook.com/events/1577280732567705/