Κατηγορίες
αθλητικά

Χρυσό στο Λονδίνο η Στεφανίδη – παγκόσμια πρωταθλήτρια με πανελλήνιο ρεκόρ (4,91 μ.)

Με τον καλύτερο τρόπο η 27χρονη Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως είναι η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο, αφού νίκησε όλες τις συναθλήτριές της και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια “πέταξε” στα 4,91μ., και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας για μια ακόμη φορά πίσω της την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (η οποία πάλι πήρε το αργυρό μετάλλιο).

 

Η Αμερικανίδα αθλήτρια που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, έμεινε 16 εκατοστά πίσω και δεν κατάφερε να κάνει άλμα μεγαλύτερο από τα 4,75 μ.. Η διαφορά και μόνο δείχνει την κλάση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας αλλά και την καλή φόρμα που βρίσκεται την περίοδο αυτή.

Όπως ανέφερε η ίδια στη δημόσια τηλεόραση, πήγε στο Λονδίνο με προοπτική για μεγάλη επίδοση, πως την προβλημάτισε το 4,75 ενώ ήδη σκέφτεται το παγκόσμιο στον κλειστό στίβο.

Να σημειωθεί πως η Στεφανίδη τη στιγμή αυτή έχει καταφέρει να είναι ταυτόχρονα Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης!!

Το 4,91 πέραν του ότι της δίνει το χρυσό στο Λονδίνο και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.