Κατηγορίες
παιδεία

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από Γκυρίνη, Καλαϊτζίδη, Βεσυρόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Τα συγχαρητήρια τους στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων δίδουν με επιστολές τους ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Καρατζιούλα και Θ. Τεληγιαννίδης, ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απόστ. Βεσυρόπουλος και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Στις επιστολές τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

Καλαϊτζίδης – Καρατζιούλα – Τεληγιαννίδης:
Στο πέρασμα μιας επίπονης σχολικής προσπάθειας, τόσο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, όσο και για τις οικογένειες τους, θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλα τα αγόρια και τα κορίτσια της Ημαθίας, που έκαναν πράξη το όραμα τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Ευχής έργο είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προσπαθήσουν στην αναβάθμιση των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών μας ιδρυμάτων, παρέχοντας τα αυτονόητα για μια αξιοπρεπή εκπαίδευση και διαβίωση στους φοιτητές μας, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Η χώρα επιβάλλεται να κρατήσει τους αυριανούς επιστήμονες, όλων των ειδικοτήτων, στον τόπο μας. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η αφαίμαξη του νεανικού ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας, που καταφεύγει σε ξένες χώρες για να βρει εργασιακές ευκαιρίες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, στα παιδιά που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την εισαγωγική τους επιθυμία, δεν πρέπει να κυριαρχήσει η απογοήτευση, αλλά η ανασύνταξη δυνάμεων, αφού το μέλλον τους ανήκει.

Κώστας Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Νίκη Καρατζιούλα – Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας


Βεσυρόπουλος:
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Η δικαίωση των κόπων και της προσπάθειάς τους, έχει μια γλυκιά γεύση τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Ανοίγονται νέοι δρόμοι και ορίζοντες μπροστά τους, που απαιτούν και αυτοί κόπο και προσπάθεια. Η προσπάθεια στη ζωή, δεν σταματά ποτέ.

Το μήνυμα αυτό ισχύει και για τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Μαζί με την υπόμνηση, ότι τίποτα δεν τελειώνει και η προσπάθεια συνεχίζεται».


 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας:

Το όνειρο για εκατοντάδες μαθητές του νομού μας έγινε πραγματικότητα. Μετά από ένα πολύ κοπιαστικό χρόνο με συνεχής προσπάθεια και άγχος, ήρθε η επιτυχία της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδας μας. Σ ΄όλα αυτά τα νέα παιδιά δίνουμε τα συγχαρητήρια και την ευχή για μία λαμπρή σταδιοδρομία τόσο στην φοιτητική τους, όσο και στην μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή.

Ευχόμαστε να γίνουν μέσα από την παιδεία τους και την επιστημονική τους γνώση οι άριστοι νέοι άνθρωποι που θα αλλάξουν την ελληνική κοινωνία προς το καλύτερο. Προς μία κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό στη δημοκρατία, στην ελευθερία της σκέψης, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της..

Για τη νεολαία που σήμερα δεν άνοιξαν οι πύλες των Πανεπιστημίων, δεν πρέπει να το θεωρούν ως αποτυχία, γι΄ αυτό τονίζουμε ότι τίποτε δεν χάθηκε, υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία, αλλά και εκείνες οι ευκαιρίες για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Η ζωή δεν εξαντλείται εδώ, γιατί είναι μία συνεχής προσπάθεια με επιμονή και υπομονή σε χαρές και λύπες.

Επίσης συγχαίρουμε όλους τους καθηγητές και τους γονείς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτόν τον δύσκολο χρόνο με τους μαθητές.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Π. Γκυρίνης:

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ολοκληρώνεται και επίσημα ο κύκλος της μάθησης για τους απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας.

Θα ήθελα από καρδιάς να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές του Δήμου Αλεξάνδρειας που πέτυχαν την εισαγωγή τους μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς τους, συμπαραστάτες στον δύσκολο αγώνα τους, όπως και στους εκπαιδευτικούς τους, που κάθε χρονιά στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών τους.

Σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους τους, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία μόνο από τις πολλές ευκαιρίες που σίγουρα θα συναντήσουν στη ζωή τους. Χρειάζεται επιμονή να τις αξιοποιήσουν και να κάνουν τις σωστές επιλογές για το μέλλον τους.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και εγώ προσωπικά είμαστε κοντά στους μαθητές του Δήμου μας: οι Σχολικές Επιτροπές και οι διευθύνσεις των Σχολείων καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν ει δυνατόν χωρίς ελλείψεις ενώ φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον επιτυχημένο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων που οργάνωσε αποτελεσματικά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Το καινούργιο ταξίδι που ξεκινά από σήμερα για τους νέους φοιτητές μας είναι η απαρχή της διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος.

Τους ευχόμαστε Καλή πρόοδο και Καλή Σταδιοδρομία.

Παναγιώτης Γκυρίνης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας