Κατηγορίες
Γερμανία Ελλάδα Οικονομία

Επιβεβαιώνονται όσοι λένε πως κάποιοι έβγαλαν πολύ χρήμα από την “Ελληνική κρίση”

Ψηλά στους τίτλους βρίσκεται τις προηγούμενες ώρες η είδηση – πληροφορία που δημοσίευσε σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild ότι παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο η Γερμανία να … επιστρέψει στην Ελλάδα περίπου 416,7 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που προέρχονται από κέρδη επιτοκίων ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της Bundesbank.

Όπως αναφέρεται το να έρθουν τα χρήματα δεν είναι μια απλή διαδικασία (αφού το συγκεκριμένο ποσό είναι “κλειδωμένο” στον προϋπολογισμό και απαιτείται προηγούμενη απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για να εκταμιευθεί) ενώ θα εξεταστεί – αν αποφασιστεί μια τέτοια διαδικασία – κατά πόσο θα έχει ολοκληρωθεί “επιτυχώς” το τρίτο Μνημόνιο.

Όπως κι αν έχει, ό,τι κι αν γίνει, ένα είναι το προφανές:


ότι επιβεβαιώνονται όσοι εδώ και 5-6 χρόνια επισημαίνουν πως υπάρχουν χώρες που όντως έβγαλαν πολλά λεφτά εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα.  Δηλαδή επί της ουσίας επιβεβαιώνεται πως έβγαλαν λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας και των Ελλήνων φορολογουμένων που πληρώνουν (και θα πληρώνουν για πολλά ακόμη χρόνια) τη συγκεκριμένη ιστορία.

Μεταξύ αυτών των χωρών και η Γερμανία, η οποία κατά τα φαινόμενα πρέπει να είναι μεταξύ αυτών που έβγαλαν τα περισσότερα….