Κατηγορίες
Οικονομία

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο θα μπορέσει πραγματικά να είναι χρήσιμη σε μεγάλο αριθμό οφειλετών, ενεργοποιείται από το πρωί της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2017 (και θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τα τέλη του 2018) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρηματιών προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς του Taxis στο σύστημα/μηχανισμό, στο οποία θα καταγράφονται αναλυτικά όλα τα χρέη του.

Στη συνέχεια, η υπόθεση ανατίθεται σε έναν συντονιστή, ο οποίος αναλαμβάνει -κατόπιν ελέγχων- να καλέσει όλους αυτούς, στους οποίους η επιχείρηση χρωστάει, να βρουν μία λύση για το πώς θα διαχειριστούν τα χρέη.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι αμφιβολίες ακόμη περισσότερες για την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Οι λόγοι για τα παραπάνω πολλοί. Επίσης υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς θα γίνει (αφορά τις 120 δόσεις) με επιχειρηματίες που έχουν σταματήσει να δραστηριοποιούνται και έχουν χρέη, τι θα γίνει με τον μικρό αριθμό των συντονιστών (αν θα προλαβαίνουν) κλπ.
Φυσικά δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που επισημαίνουν πως τελικά η συγκεκριμένη ρύθμιση, λόγω των πολλών και συχνά δαιδαλωδών προϋποθέσεων που απαιτούνται, στο τέλος θα μπορέσει να ικανοποιήσει μικρό αριθμό οφειλετών-επιχειρηματιών.