Κατηγορίες
Ημαθία

Επίσκεψη εκπροσώπων του ΕΚΑΒ στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία κ. Ιωάννου Σταμάτης και ο κ. Ηρακλής Χατζόπουλος όπου συναντήθηκαν με τον συντονιστή της Ν.Ε Κωστόπουλο Αναστάσιο και τα μέλη της Ν.Ε Τσαπαρόπουλο Πέτρο, Κωνσταντινόπουλο Βασίλη, Κόντογλου Νέστωρ και τον συντονιστή της Β ΟΜ Βέροιας Καραγιάννη Αντώνη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση του έργου τους στο νομό.
Το πιο οξυμένο πρόβλημα οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν ότι είναι η έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στη μεταφορά του όγκου των ασθενών από περιοχές του νομού στα δύο νοσοκομεία.

Όσο αφορά τον στόλο των ασθενοφόρων σημείωσαν ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν έως το τέλος του έτους θα αναπληρωθούν με νέα, τα οποία θα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.
Πρότειναν άμεσα την πρόσληψη είτε σε μόνιμο προσωπικό είτε με οχτάμηνα οδηγών και σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν τρεις βάσεις του ΕΚΑΒ σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Για το θέμα της στέγασης της υπηρεσίας τόνισαν, ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα γιατί οι κτηριακές εγκαταστάσεις των γραφείων δεν είναι οι ενδεικνυόμενες.

Τόσο ο συντονιστής όσο και τα μέλη κατανόησαν τα προβλήματα που υπάρχουν και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή έως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ βρουν την δέουσα λύση, γιατί όπως υποστήριξαν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

Άλλωστε όπως τόνισαν αυτό μαρτυρά η πολιτική που ασκεί κυβέρνηση τόσο με την ασφάλιση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, την στελέχωση των νοσοκομείων αλλά και την δημιουργία των ΤΟΜΥ.