Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας – έγινε η έναρξη το Σάββατο 8 Ιουλίου

Πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017 η έναρξη του διήμερου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Το Φεστιβάλ είναι στην 3η χρονιά του και το διήμερο που θα διαρκέσει θα προβληθούν 28 ταινίες. Φέτος έχει “χωριστεί” σε δυο σκέλη. Την πρώτη ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προβάλλονται ταινίες που είναι δημιουργίες μικρών δημιουργών και σχολείων, οι οποίες έχουν κυρίως μηνύματα γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η δεύτερη ημέρα, Κυριακή 9 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη σε ταινίες που έχουν δημιουργήσει ανεξάρτητοι σκηνοθέτες και που η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας (προβολές ξεκινούν στις 21:30,) θα δοθεί βραβείο κοινού για την καλύτερη ταινία που θα παρουσιαστεί.

Την πρώτη ημέρα, το παρών στην έναρξη του Φεστιβάλ έδωσαν σχολή χορού από την Αλεξάνδρεια (η οποία παρουσίασε μια μικρή παράσταση εμπνευσμένη από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ‘60 και ‘70) καθώς και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δοτών Μυελού των Οστών Χαρίεσσας (μέλη του οποίου ενημέρωναν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ για τη δράση του Συλλόγου και έκαναν εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών).