Κατηγορίες
παιδεία

Χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις η είσοδος στα πανεπιστήμια αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας

Στο σχέδιο για την κατάργηση του συστήματος των Πανελλαδικών και την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ με το απολυτήριο του Λυκείου αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γιαβρόγλου.

Ο υπουργός τονίζει πως η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα γίνεται με βάση το απολυτήριο του Λυκείου, ενώ αποκαλύπτει και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου συστήματος. «Προτεραιότητά μας», δηλώνει, «ένα ισχυρό και αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο, με το οποίο θα εισάγονται οι απόφοιτοι στο Πανεπιστήμιο» ενώ στη συνέντευξη γίνεται λόγος για ριζική αναμόρφωση των δυο τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δραστική μείωση των μαθημάτων. Επίσης αναφέρεται σε ένα “μεταβατικό διάστημα τριών ετών” που όπως λέει είναι αυτονόητο.


Εν τω μεταξύ και όσον αφορά τις εξετάσεις του 2017 είναι ήδη γνωστό πως το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέτεινε την προθεσμία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 μέχρι και την Τρίτη 18-7-2017.
Για την υποστήριξη των υποψηφίων κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν στις 18-7-2017, ημέρα Τρίτη και ώρες λειτουργίας σχολείων.