Κατηγορίες
κοινωνία Οικονομία

Πάνω από 10,5 δισεκατομμύρια καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι τα τέλη Γενάρη του 2018 !!!

Πραγματικά απίστευτος (και η λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση σε όλη της τη διάσταση) είναι ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα.
Πάνω από 10.500.000.000 ευρώ (!!!!). Κανονική αφαίμαξη….

Από τον Ιούλιο του 2017 – σήμερα λήγει η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2016- έως και το τέλος Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν διάφορα: από το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2016, τον ΕΝΦΙΑ για το 2017 μέχρι και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.


Πέραν του τεράστιου ποσού, το οποίο ξεπερνά τα 10 δις ευρώ (είναι περίπου 10,68 δις), το πρόβλημα είναι αλλού: που θα βρεθούν τόσα πολλά λεφτά;;; Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως:

  • η χώρα είναι υπό Επιτροπεία από το 2010 και μετά,
  • είναι σε καθεστώς capital controls από το 2015,
  • το ιδιωτικό χρέος μέσα σε χρόνο dt μετατράπηκε σε δημόσιο και τον λογαριασμό ήδη τον πληρώνουμε όλοι μας
  • η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα (σε κάθε ηλικία),
  • επενδύσεις δεν έρχονται με τίποτε ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,
  • οι περισσότεροι φορολογούμενοι ήδη έχουν “στραγγίξει” όποια χρήματα είχαν για μια δύσκολη στιγμή,
  • οι δουλειές των μικρομεσαίων πάνε κατά διαόλου
  • κόσμος απολύεται κανονικά και με το νόμο από τη δουλειά του, χωρίς να έχει καμιά ελπίδα να ξαναπροσληφθεί κάπου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • η κοινωνία αλλάζει πρόσωπο και οικογένειες διαλύονται (ή διαλύονται στα χαρτιά) λόγω της ύφεσης.

Πλέον θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου πότε τα ληξιπρόθεσμα των φορολογουμένων προς το Κράτος θα αυξηθούν και πάλι, γεγονός που θα πυροδοτήσει μια σειρά από καταστάσεις που ήδη υφίστανται και ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους – όπως πχ χρέη στην Εφορία και δυσθεώρητα πρόστιμα (αφού θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός όσων προτιμούν να μην πληρώσουν την Εφορία τους για να ταΐσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους), κατασχέσεις μισθών και λογαριασμών, σπίτια στο σφυρί κλπ.

Και ας μη αρχίσουν να… ορκίζονται κάποιοι πως αυτά δεν πρόκειται να συμβούν. Ή μην αρχίσουν να λένε ότι περιγράφουμε καταστάσεις που ακούγονται ως απειλή.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ήδη και δυστυχώς θα αυξάνονται όσο τα χρόνια περνάνε και όσο η ύφεση συνεχίσει να υπάρχει με τη σφοδρότητα που σήμερα τη ζούμε όλοι μας… !!