Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα της αίτησης για μόνιμους στην καθαριότητα

Μεγάλη ήταν η συζήτηση για το σημαντικότερο ίσως θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας της 17ης Ιουλίου, για το θέμα της πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης εξήγησε το ζήτημα – αίτημα του Δήμου στο Συμβούλιο και το σκεπτικό.
Ο Φ. Δημητριάδης είπε πως δεν διαφωνεί με το θέμα ενώ εστίασε στο ότι θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή στις ειδικότητες και να μπουν στο αίτημα “συνοδοί απορριμματοφόρων”.
Ο Στ. Μίχος επανέλαβε τις θέσεις που είχε αναφέρει όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβάσεων όσων εργάζονταν μέχρι την απόφαση του Ελεγκτικού και πως την ευθύνη για τη διακοπή της εργασιακής τους σχέσης με το Δήμο την έχουν οι δήμαρχοι. Επεσήμανε δεν τη διαφορά μεταξύ κενών οργανικών θέσεων και αιτούμενων θέσεων από την Πολιτεία.


Ο Χρ. Αλευράς χαρακτήρισε ως “διάτρητη” τη μελέτη με την οποία ο Δήμος ζητά τις 19 θέσεις και ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου, αφήνοντας και αιχμές για πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει τελικά σε ιδιώτη την αποκομιδή.


Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει υποστελέχωση, πως αυτή δεν θα πρέπει να οδηγεί στην παράβαση τους δημάρχους ενώ ανέφερε ότι το αίτημα (αριθμός εργαζομένων) προς την Πολιτεία για πρόσληψη τακτικού προσωπικού του Δήμου είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα που σήμερα υπάρχουν, αφού τα ανταποδοτικά φτάνουν για το συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.
Επί της ουσίας είπε ότι χρειάζεται αύξηση δημοτικών τελών για να γίνει πρόσληψη εργαζομένων πλέον των 19 που υπάρχουν στο πλάνο που θα κατατεθεί.

Κατά τη συζήτηση θέλησαν να αναπτύξουν τη θέση τους και οι άνθρωποι που εργάζονταν μέχρι πρόσφατα στην καθαριότητα αλλά τελικά, επειδή το δικό τους θέμα θεωρήθηκε ως λήξαν και εξαντλημένο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, δεν τους δόθηκε ο λόγος.