Κατηγορίες
σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 21/7 στα Δωδεκάνησα.

Ο σεισμός έγινε στη 01:31 της Παρασκευής, σε θαλάσσιο χώρο και σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Κω. Το εστιακό βάθος του σεισμού καθορίστηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα.

Αρκετοί είναι και οι μετασεισμοί που καταγράφονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες 2 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από κατάρρευση τοιχίου ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες (περίπου 120) – οι περισσότεροι με ελαφρά τραύματα. Οι υλικές ζημίες που έχουν προκληθεί είναι πάρα πολύ σοβαρές στο νησί ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονται νέα τόσο από την Κω όσο και από τα γύρω νησιά.

Προβλήματα καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες μετά από το σεισμό στην ηλεκτροδότηση ενώ λόγω του σεισμού ζημίες προκλήθηκαν και στο λιμάνι του νησιού (να σημειωθεί πως η θάλασσα “βγήκε” στη στεριά λόγω ισχυρού κυματισμού που προκάλεσε ο σεισμός). Επίσης τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι αρκετά – κυρίως παλιά κτήρια.

 

φωτογραφίες από twitter