Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: δεν προκλήθηκε βλάβη σε αρχαία αντικείμενα από τη δράση της άγνωστης στο Μουσείο της Βεργίνας

Εντύπωση προκαλεί η ανεξήγητη πράξη μιας επισκέπτριας του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, η οποία στις 10 Μαΐου ψέκασε με άχρωμο ελαιώδες υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης του Μουσείου.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, δεν προκλήθηκε “ουδεμία βλάβη σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό ν’ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό.”


Όσον αφορά το άτομο που έκανε την ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις κάμερες, πρόκειται για μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά. Εισήλθε στο χώρο φορώντας έθνικ αμφίεση (τουρμπάνι, κελεμπιά κλπ) και κατάφερε να εισάγει στο χώρο ένα ψεκαστήρι μικρών διαστάσεων.