Κατηγορίες
πολιτική Τόλκας

Τόλκας προς υπουργό Παιδείας: “Κύριε Γαβρόγλου, το κάνετε όλο και πιο επικίνδυνο”

Σε σχολιασμό, με γραπτή δήλωσή του, όσων είπε ο υπουργός Παιδείας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προχώρησε ο γραμματέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο πρώην βουλευτής Ημαθίας:

“Κύριε Γαβρόγλου, το κάνετε όλο και πιο επικίνδυνο
Μετά την κατακραυγή κατά της Κυβέρνησης για την τρικυμία που δημιουργεί όσο αφορά το νέο λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας σήμερα αλλάζει και πάλι, για τέταρτη φορά, την κυβερνητική θέση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.


Κύριε Υπουργέ, καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να στηρίξετε πλέον τον Πρωθυπουργό που μέσα σε μια ημέρα αδειάσατε. Καταλαβαίνουμε την δύσκολη ισορροπία των «θέλω» σας μεταξύ των ιδεοληψιών σας και των κομματικών σας συντεχνιών που σχεδιάζουν εις βάρος μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών. Καταλαβαίνουμε ότι η πραγματικότητα σας αναγκάζει σε πολλαπλές μεταστροφές. Καταλαβαίνουμε τέλος ότι είναι πολύ δύσκολο να εισηγείται κανείς ό,τι απαξίωσε και κατέστρεψε με πάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια (πχ Εθνικό Απολυτήριο).
Δεν καταλαβαίνουμε ωστόσο πως αναλαμβάνετε τόσο πρόθυμα και μάλιστα ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος να παίξετε σε κάθε επεισόδιο αυτής της υποκρισίας εις βάρος της νέας γενιάς και της χώρας που χρειάζεται να σχεδιάσει σοβαρά την εκπαίδευσή της για να βγει από την κρίση.”