Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος για μη καταβολή συντάξεων ΟΓΑ σε γεννηθέντες το 1950

Με αφορμή το γεγονός ότι, αγρότες, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ γεννηθέντες του 1950, που θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν έλαβαν τη σύνταξη τους την 1η Ιουλίου, ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι, βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι συντάξεις των αγροτών γεννηθέντων του 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα έπρεπε να πληρωθούν την 1η Ιουλίου του 2017, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο καθεστώς, δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών και το χειρότερο είναι ότι, δεν δίνει και απαντήσεις.

Η σιωπή της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το πότε θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, είναι εκκωφαντική.

Χιλιάδες αγρότισσες και αγρότες, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικά θα πληρωθούν, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση τους έχει «φορτώσει» με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις. Το Κράτος δεν μπορεί να είναι ασυνεπές προς τους πολίτες και ταυτόχρονα να ζητά να είναι συνεπείς οι πολίτες στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις με σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι να κρύβεται».