Κατηγορίες
Οικονομία

Eurogroup: πήραμε ότι ήθελαν να δώσουν οι “σωτήρες”. Και ξεκίνησαν πάλι και οι απειλές για τη δόση

Τα του eurogroup τα είπαμε – και για μια ακόμη φορά (δυστυχώς) πέσαμε μέσα. Το “πέσαμε μέσα” δεν σημαίνει μαντεψιά. Μαντεψιά είναι να πετύχεις τα νούμερα στο λότο ή στο τζόκερ. Εκεί ναι, “πέφτεις μέσα”!
Απλά το γράφουμε έτσι για να γίνει για μια ακόμη φορά σαφές ότι τίποτε δεν μπαίνει στην Περισκόπηση χωρίς να γίνει πρώτα ένα ξεκαθάρισμα πληροφοριών. Εδώ και καιρό ήταν εμφανές ότι δεν θα πάρουμε ότι μας έλεγαν οι κυβερνητικοί εταίροι πως θα παίρναμε. Δεν υπήρχε περίπτωση!

Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να μην μας έδιναν ότι μας έλεγαν οι εν Ελλάδι αντιπολιτευόμενοι την Κυβέρνηση πως δεν θα παίρναμε. Δεν συνέβη κι η καταστροφή του Δράμαλη που προοιώνιζαν ότι θα συνέβαινε.


Πήραμε αυτά ακριβώς που ήθελαν να μας δώσουν οι “σωτήρες” και “δανειστές” – και που έλεγαν (είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα) ότι θα μας δώσουν.

Kαι φυσικά για χρέος ούτε μια ουσιώδης κουβέντα. Τίποτε! Τα ουσιαστικά παραπέμφθηκαν για το επόμενο έτος, σε περίπου 13 – 14 συνεδριάσεις του eurogroup από αυτή του Ιουνίου του 2017.

Χρύσωσαν και το χαπάκι με ολίγον ΔΝΤ (που πάλι δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη αλλά απαιτεί πράγματα) που τα βρήκε με τους υπόλοιπους “σωτήρες” μας, έβαλαν και μερικά εκατομμύρια παραπάνω στο πακέτο της δόσης, πήγαν τα πλεονάσματα στο 3,5% για τα επόμενα χρόνια (και μίλησαν για δόσεις-λάστιχο, ανάλογα με το πως θα πηγαίνει η οικονομία) και τέλος.

Τα υπόλοιπα όλα λοιπόν, τα σημαντικά όπως το χρέος ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ (αφού αριστοτεχνικά πρώτα το έκαναν δημόσιο χρέος, δηλαδή χρέος όλων μας – ενώ ήταν τραπεζικό χρέος…), θα τα δούμε στα τέλη του 2018. Τουλάχιστον έτσι λένε…

Α, τα γλέντια με τις απειλές για μπλοκάρισμα της δόσης ξεκίνησαν από την Ισπανία, ούτε 24 ώρες μετά από την υποτιθέμενη συμφωνία: η δόση των 8,5 δις θα μπλοκάρει αν δεν εξασφαλιστεί ασυλία σε τρεις πρώην εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή με δυο κουβέντες οι Ισπανοί (που προφανώς δεν λειτουργούν μόνοι) θέλουν οι εμπειρογνώμονες που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ να γλυτώσουν παρά το ότι αυτό στο οποίο συνεισέφεραν κόστισε στο δημόσιο ταμείο όσο π.χ. άπειρες δόσεις ΕΝΦΙΑ, για τις οποίες ο απλός κόσμος ματώνει για να τις πληρώσει…

Το ζήτημα αφορά στην υπόθεση 28 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ και σύμφωνα με εισαγγελικό πόρισμα το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από τις συναλλαγές που αποφασίστηκαν και έγιναν τότε με το ποσό των 575.000.000 ευρώ. Τα ακίνητα πωλήθηκαν και στη συνέχεια επαναμισθώθηκαν από το Δημόσιο. Από τη στιγμή που με βάση το καταστατικό του Ταμείου δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, οι «ευθύνες» έπεσαν πάνω στους έξι τότε εμπειρογνώμονες.

 

Και μετά κάποιοι κατηγορούν κάποιους άλλους όταν μιλάνε για “μπανανίες” ή για “προτεκτοράτα”.
Υπό κηδεμονία είμαστε…. ας το πάρουμε είδηση πια. Γιατί αν δεν αλλάξει κάτι στη συγκεκριμένη πορεία, τότε έτσι θα πορευόμαστε τουλάχιστον μέχρι το 2060. Και έχει ο Θεός…