Κατηγορίες
βουλευτές

Με 153 και με πολλή ένταση “πέρασαν” οι τροπολογίες των “προαπαιτούμενων”

Την ώρα που εκπρόσωπος του απίθανου Ντάισελμπλουμ για πολλοστή φορά μοιράζει “ελπίδες” χωρίς να λέει τίποτε το απτό (που να σχετίζεται βάσιμα με το χρέος και τη μείωσή του), η Βουλή στην Αθήνα ψήφιζε – με μια συνεδρίαση που τη χαρακτήρισαν εντάσεις και αποχωρήσεις – τις τροπολογίες με τα υπόλοιπα “προαπαιτούμενα” που σχετίζονταν με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στην ονομαστική ψηφοφορία στον κυβερνητικό συνασπισμό δεν υπήρξε για μια ακόμη φορά κάποια “διαρροή” και οι τροπολογίες έλαβαν 153 θετικές ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ). Κατά των τροπολογιών ψήφισαν ΝΔ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Χ.Α. ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά) και το ΚΚΕ αποχώρησαν, σε διαφορετικές στιγμές, από την Ολομέλεια και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει με την έναρξη ενώ αργότερα ακολούθησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν για την όλη διαδικασία την Κυβέρνηση (για το ότι έρχονται τροπολογίες σε παντελώς άσχετα νομοσχέδια, ξεχνώντας ορισμένα ότι την ίδια απαράδεκτη πρακτική εφάρμοζαν κάποτε και τα ίδια – με τον ίδιο τρόπο που οι κυβερνητικοί εταίροι ξεχνούν ότι κάποτε και αυτοί κατηγορούσαν τις τότε Κυβερνήσεις για την ίδια τακτική) ενώ απορρίφθηκε και ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε κατατεθεί.