Κατηγορίες
επικαιρότητα

Νομοθετική ρύθμιση για μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Στην προαναγγελία νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα προβλέπεται η διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου (όπου είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης) ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε πως αποφασίστηκε να κατατεθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δήλωση του υπουργού, για όσους εργαζόμενους απασχολούνταν μέχρι τώρα στην καθαριότητα θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση εργασίας, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

“Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ”, είπε ο υπουργός ενώ κάλεσε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ομοσπονδία των εργαζομένων “ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση”.