Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Μεγάλη συμμετοχή στην “Παιδειατροφή” στην Αλεξάνδρεια

Γεύσεις, χρώματα, αρώματα και πάρα πολλοί μικροί σεφ συναντήθηκαν στο απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας και έδωσαν μια άλλη νότα στην πρώτη (ημερολογιακά) ημέρα του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας “Παιδειατροφή” του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Μαγειρέψτε! Είναι εύκολο, απλά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας”.


Σεφ από καταστήματα της Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τους μικρούς συμμετέχοντες στην εκδήλωση μαγείρεψαν μια σειρά από φαγητά, φρουτοσαλάτες και γλυκά αναδεικνύοντας τις γεύσεις και μαθαίνοντας – ή μάλλον δείχνοντας ότι το μαγείρεμα μπορεί εκτός από υγιεινό να είναι και διασκεδαστικό.

Σαλάτες με κοτόπουλο, φράουλες και μέλι, σουβλάκια από κοτόπουλο με ανανά και πιπεριές, τσίζ-κέικ με φράουλες, τορτίγιες, φρουτοσαλάτες που συνδύαζαν διάφορα φρούτα και γεύσεις, συνταγές με βάση το γιαούρτι και το μέλι ήταν αυτά που κυριάρχησαν.

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ζωή Γκυρίνη έδωσε μια σειρά από συμβουλές όσον αφορά τη διατροφή και τις ισορροπίες που θα πρέπει να κρατάμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι υγιεινό και κυρίως σωστό ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απάντησε σε ερωτήματα παρευρισκομένων.

Λίγο πιο δίπλα ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» πραγματοποίησε «Ανθοέκθεση».

Γονείς και παιδιά πέρασαν λοιπόν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον απόγευμα.