Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Καρτέλ κοκαΐνης πίσω από τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία

Μια απίστευτη ιστορία βγήκε στο φως μετά από την εξιχνίαση από την Αστυνομία των κλοπών ιατρικών μηχανημάτων που έγινε σε διάφορα νοσοκομεία και διάφορες πόλεις της Ελλάδας – κλοπές που δημιούργησαν και προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων λόγω αναβολών προγραμματισμένων εξετάσεων ασθενών.

Τις κλοπές διέπραξαν Κολομβιανοί και τα ιατρικά μηχανήματα, ενδοσκόπια κυρίως, τα χρησιμοποιούν ώστε να μπορέσουν με ευκολία να τοποθετήσουν στο στομάχι “μεταφορέων” σακουλάκια με κοκαΐνη και να τα μεταφέρουν στην Ευρώπη.
Από την Αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί τρεις υπήκοοι Κολομβίας, οι οποίοι αναζητούνται. Οι κλέφτες αυτών των μηχανημάτων δραστηριοποιούνται την τελευταία τετραετία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατόπιν εντολών που λαμβάνουν από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής …

ενώ στη χώρα μας έχουν πάρει ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία της Αθήνας (Α. Σάββας), της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου κατά το διάστημα από 15 έως και 21 Μαΐου 2017.

Κάποια από τα μηχανήματα βρέθηκαν στο τελωνείο στην Κολομβία και αναμένεται να επιστραφούν στην Ελλάδα μετά από τις απαιτούμενες διαδικασίες.