Κατηγορίες
Επιτροπεία Οικονομία

Η άνετη Κριστίν και οι άνετοι “σωτήρες”

Αυτοί στο τέλος θα τα βρουν μεταξύ τους – και για μια ακόμη φορά (ως συνήθως) θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μόνοι τους και απλά θα μας τις ανακοινώσουν. Θα ζητήσουν και τη λήψη 100-150 μέτρων ακόμη και… “όλα καλά, όλα ωραία”.

Αυτό θα γίνει στο τέλος με τους “σωτήρες” μας. Άλλωστε πάντα αυτό δεν γίνεται;; Και δείγμα της πορείας που σας περιγράψαμε είναι η συνέντευξη της Λαγκάρντ σε γερμανική εφημερίδα. Στην οποία συνέντευξη αναφέρει την πρόθεση του ΔΝΤ να περιμένει τους υπόλοιπους μέχρι να τα βρουν, πως αναγνωρίζει ότι η Γερμανία έχει τα δικά της κολλήματα και αγκυλώσεις με τη μείωση του χρέους και πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα συμφωνηθεί τι ακριβώς θα γίνει.

Άνετη λοιπόν φαίνεται η Κριστίν και άνετοι και οι υπόλοιποι. Και η Ελλάδα (που σαφώς δεν θα ερωτηθεί για οτιδήποτε) είναι πάλι με την πλάτη στο τοίχο. Ο χρόνος δουλεύει για αυτούς. Αφού δεν τους στείλαμε αδιάβαστους όταν έπρεπε και μπορούσαμε (σίγουρα το 2010/2011 και ακόμη μια φορά το καλοκαίρι του 2015), τώρα θα μας χορεύουν στο ταψί…