Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Ημερήσια εκδρομή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας στην Πιερία

Σε ανακοίνωση από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Το ημερολόγιο έδειχνε Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017, και με το πρώτο κουδούνισμα άφιξης στο σχολείο μας, σηματοδοτήθηκε και η έναρξη της ημερήσιας σχολικής μας εκδρομής.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρωθήκαμε στον αύλειο χώρο γεμάτοι αναστάτωση και προσμονή γι’ αυτό που μας περίμενε να βιώσουμε εκείνη την ημέρα.

Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο με αρχικό προορισμό τον παιδότοπο «Olympus fan park» στην Καρίτσα Πιερίας. Ένας χώρος πολύ φιλόξενος, ασφαλής και με πολύ πράσινο. Η παιδική χαρά, τα φουσκωτά και το γήπεδο ποδοσφαίρου χάρισαν στα παιδιά μας ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές.
Μικροί και μεγάλοι γίναμε παιδιά με ορόσημο τα χαμόγελα όλων των παιδιών μας για διασκέδαση και ατέλειωτο παιχνίδι.

Συνεχίζοντας με αμείωτη διάθεση, οδηγηθήκαμε στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης, όπου βρίσκεται κτισμένο το γυναικείο μοναστήρι του Όσιου Εφραίμ του Σύρου. Εκεί μας υποδέχτηκαν με θέρμη και ταπεινοσύνη οι μοναχές, όπου μας πληροφόρησαν για τον «Άγιο των δακρύων», καθώς και μας ξενάγησαν στην μονή. Το φυσικό κάλλος εντός αυτής, τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίρια και παρεκκλήσια και η υπέροχη θέα μάγεψε όλους τους επισκέπτες.

Μία εικόνα με τον Όσιο Εφραίμ και ένα βιβλίο με την ιστορία του μοναστηριού δόθηκαν στο σχολείο μας ως αναμνηστικό δώρο με τις ευλογίες της γερόντισσας του μοναστηριού.
Αδειάζοντας λοιπόν το νου και την ψυχή σε αυτό το ησυχαστήριο οδεύσαμε προς το τελικό προορισμό μας στα Πλατανάκια Πιερίας, στο αναψυκτήριο «Άγιος Διονύσιος». Ήταν ένας χώρος προσαρμοσμένος απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον όπου απολαύσαμε καλό φαγητό, περιποίηση και αξέχαστες ώρες γέλιου, χορού και παιχνιδιού μεταξύ μαθητών – δασκάλων και γονέων.

Όλη η ημέρα μας πέρασε τόσο ευχάριστα που κανείς δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα έφυγε ο χρόνος. Επιστρέφοντας με αμέτρητες όμορφες εντυπώσεις συνειδητοποιήσαμε πως μια σχολική εκδρομή όπου όλοι οι συμμετέχοντες πλημμυρίζουν το λεωφορείο και τα μέρη που επισκέπτονται από φωνές γέλιου, χορευτικά, τραγούδια και παιχνίδια δεν μπορεί να μην είναι η Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Η Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η που ζήσαμε.

Το επόμενο ραντεβού μας δόθηκε για τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς που θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του σχολείου μας , όπου για ακόμα μία φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μας καταπλήξουν με τις θεατρικές τους ικανότητες και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε το Γεωπόνο –Γεωργικά φάρμακα κ.Κεμπαμπίδη Θεόδωρο για την κάλυψη μέρος των χρημάτων για το λεωφορείο της εκδρομής (100 Ευρώ) του ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή και καλές δουλειές.”