Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Από σήμερα ανεβαίνει η θερμοκρασία. Υπομονή και ακολουθούμε τις οδηγίες

Παρόλο που εδώ και λίγες μέρες όλοι αισθανόμαστε – και με το παραπάνω, λόγω της υγρασίας – την άνοδο της θερμοκρασίας, οι μετεωρολόγοι λένε ότι τα…. καλά ξεκινάνε από σήμερα.

Πέμπτη, Παρασκευή, κορύφωση το Σάββατο και από Κυριακή θα αρχίσει η πτώση, μέχρι να φτάσουμε την επόμενη εβδομάδα σε κανονικές για την περιοχή που βρίσκεται η χώρα μας θερμοκρασίες.

Τι κάνουμε;;

Ούτε ο μπαξές θα ρημάξει αν μείνετε εκτός 2-3 μέρες, ούτε το χόρτο στην αυλή σας θα γίνει ζούγκλα του Αμαζονίου, ούτε τα μπαλκόνια θα πάθουν κάτι από τη σκόνη που θα καθίσει. Κομμένα λοιπόν τα περιττά πράγματα μέχρι το Σάββατο, ειδικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρες που οι ειδικοί τις θεωρούν ως τις πιο επικίνδυνες).

Αυτοί που δουλεύουν έξω, κάτω από τον ήλιο (όπως για παράδειγμα οι οικοδόμοι ή οι αγρότες) αυτά τα ξέρουν καλά. Και κάνουν ότι μπορούν μέχρι – το πολύ – αργά το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι και μετά σταματάνε. Άλλωστε τις δυσκολίες ης εργασίας με απευθείας έκθεση στο ήλιο τις γνωρίζουν καλά και λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Ακολουθούμε τις οδηγίες που δίνουν μετεωρολόγοι και αρμόδιες υπηρεσίες, ακούμε αυτά που λένε οι γιατροί, δεν κάνουμε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτά που πρέπει και περιμένουμε να περάσει και αυτό το κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα.