Κατηγορίες
παιδεία

2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας: η επίσκεψη στη Δερύνεια

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, με θέμα α. «Τα τείχη που μας χωρίζουν» και β. «Ταξιδεύοντας με την παράδοση», στο Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, στη Δερύνεια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό από το 2ο Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας, “Το πρωί της Πέμπτης φτάσαμε γεμάτοι αδημονία στη Δερύνεια, προάστιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Αντικρίσαμε ένα υπέροχο Σχολείο μέσα σε ολάνθιστους κήπους. Ο Διευθυντής του Σχολείου καθώς και οι καθηγητές μας υποδέχθηκαν με χαρά, μας πρόσφεραν πρόγευμα, μας ξενάγησαν στο Σχολείο τους και στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου μας περίμεναν όλα τα παιδιά του σχολείου.

 

Οι μαθητές εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι παρουσίασαν τα προγράμματα τους. Κατόπιν τα παιδιά του Σχολείου της Δερύνειας παρουσίασαν ένα πολυμεσικό πρόγραμμα με θέμα «Γράμματα στη μητέρα» καθώς και Κυπριακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Σχολείου.

Ανταλλάξαμε δώρα και αναμνηστικά και αποχωρήσαμε συγκινημένοι και πλουσιότεροι από αυτή την συνάντηση σ’ αυτό τον πολύπαθο τόπο.”