Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Όλα είναι πιο εύκολα μέσω Φρανκφούρτης…

Μια ακόμη αποκάλυψη των γερμανικών προθέσεων σχετικά με το σαθρό οικοδόμημα που το λένε Ευρωπαϊκή Ένωση (τα έχουμε ξαναπεί αυτά, ας μην κουράζουμε το θεματάκι) καταγράφηκε σε εκδήλωση του κόμματος CDU στην οποία μίλησε ο Σόιμπλε.
Οι Γερμανοί, άσχετα με όσα λένε αριστερά και δεξιά, δεν είναι διατεθειμένοι με τίποτε να διαλύσουν την υφιστάμενη (προβληματική όσο δεν πάει) κατάσταση στην ΕΕ – μια κατάσταση που τους βολεύει αφάνταστα και από την οποία κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, εις βάρος άλλων μελών της ευρωζώνης ή της ΕΕ. Η Γερμανο-κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα (και αυτό ας το πάρουν επιτέλους είδηση κάτι “ευρωπαϊστές” της πλάκας που στην ουσία δεν είναι τίποτε περισσότερο από “ευρωλάγνοι” που καταπίνουν αμάσητο οτιδήποτε τους σερβίρουν).

Ο Σόιμπλε λοιπόν απέκλεισε (προς στιγμήν, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λέμε στην Ελλάδα – ειδικά αν κερδίζεις αβέρτα και είσαι το αφεντικό σε τόσες χώρες) τη σύσταση θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης. Προφανώς η κατάσταση είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη μέσω Φρανκφούρτης…