Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική

Πλατύ: το έργο «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» παρουσίασε το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο)

Μια πολύ ωραία παράσταση, με τις ερμηνείες όλων να είναι πολύ καλές, παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. Γέμισε κόσμο το θέατρο, φίλους, συγγενείς και συμμαθητές των μικρών πρωταγωνιστών (που ήδη έχουν βραβευτεί για τη συγκεκριμένη παράσταση) αλλά και φίλους του θεάτρου που δεν είχαν ουδεμία σχέση με το σχολείο ή τους πρωταγωνιστές.

Με ένα έργο δύσκολο (στο ερμηνευτικό του κομμάτι), από τη στιγμή που οι διάλογοι στο έργο του Δ. Κορομηλά «ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι γραμμένοι σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο. Η δουλειά, το μεράκι, η όρεξη και φυσικά η φρεσκάδα της νεότητας βγήκαν στο σανίδι, το ίδιο αβίαστα όσο βγήκε στο τέλος της παράστασης και το χειροκρότημα όσων την παρακολούθησαν.

Πολύ ωραίες οι ερμηνίες των μικρών ηθοποιών, πετυχημένη η σκηνογραφία και τα κοστούμια, εξαιρετική η επιλογή για την παρουσία 3μελούς μουσικού σχήματος επάνω στη σκηνή (μια επιλογή που έδωσε άλλη αίσθηση και ώθηση στην παράσταση).
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ένα τεράστιο μπράβο στους μικρούς ηθοποιούς και σε όσους ήταν στα προσκήνια (και βοήθησαν στο να βγει η παράσταση).

Και εμείς, οι θεατές, ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας και με αυτή τη θεατρική ομάδα για την επόμενη σχολική/θεατρική χρονιά. Κάποιοι μεγάλωσαν και θα φύγουν, κάποιοι άλλοι πιο «μικροί» θα έλθουν, το καλό είναι πως οι σχολικές θεατρικές ομάδες δείχνουν πολλά και κυρίως δημιουργικότητα και όρεξη για την παρουσίαση διαφορετικών πραγμάτων σε σχέση με όσα μας είχαν συνηθίσει τα σχολεία τα πιο παλιά χρόνια.