Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας Δήμος Αλεξάνδρειας

«Παρών» στις εκλογές του 2019 δήλωσε ο Γκυρίνης

Ως «τρία χρόνια επίμονης και αποδοτικής δουλειάς» χαρακτήρισε τα τρία χρόνια που πέρασαν από τις 25/5/2014 σε δήλωσή του στο Ράδιο Αβένα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Ο δήμαρχος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 στην εκπομπή του Τάσου Καμπάνη με αφορμή τα τρία χρόνια από την εκλογή του και την εκλογή του συνδυασμού του και δεν άφησε από την πρώτη στιγμή καμιά αμφιβολία και κανένα περιθώριο ως προς τα σχέδιά του για το μέλλον:

 

«ελπίζουμε και ευχόμαστε για αρκετά χρόνια ακόμη να πορευόμαστε σε αυτή τη θέση» είπε, προλαβαίνοντας τη σχετική ερώτηση του Καμπάνη που θα ακολουθούσε.

Με δυο κουβέντες, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας με σαφήνεια δήλωσε ότι το 2019 θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Γιατί πρέπει να είναι κάποιος ιδιαίτερα αφελής αν ερμηνεύσει ότι τα δυο χρόνια μέχρι το 2019 είναι τα “αρκετά χρόνια ακόμη” στα οποία αναφέρθηκε ο Γκυρίνης…

Όσον αφορά το χρόνο που πέρασε – απαντώντας έμμεσα και σε όσους κατηγορούν τόσο αυτόν προσωπικά όσο και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο ότι χάθηκε χρόνος και απεμπολήθηκαν δυνατότητες – ο δήμαρχος ανέφερε ότι κάτω από κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα, υπεραμύνθηκε όμως των θέσεών που κατά καιρούς έχει εκφράσει, κάνοντας αναφορά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα και κατά συνέπεια και ο Δήμος.

Όταν του ζητήθηκε να αναφέρει επιγραμματικά 2-3 πράγματα που χαρακτηρίζουν την τριετία μίλησε για εξυγίανση στα οικονομικά του Δήμου, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και στον νέο ΟΕΥ.
«Βεβαίως και θα θέλαμε να είμαστε πιο χρήσιμοι για τους δημότες μας και αποδοτικοί» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφερόμενος στην τριετία που παρήλθε.

 


Εν ολίγοις, τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 ο Γκυρίνης είναι ο πρώτος που ανοίγει τον …χορό των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του 2019. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη και μέσα σε μία διετία μπορεί να γίνουν άπειρες ανατροπές σε πολιτικό επίπεδο, ο Γκυρίνης βγαίνει στο ξέφωτο και κάνει γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ.

Είναι η πρώτη δημόσια δήλωση που καταγράφεται για το θέμα αυτό, αφού έως τώρα δεν έχει βγει κανείς να δηλώσει ευθαρσώς και δημόσια πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος – ότι ακούγεται κινείται στο επίπεδο του “παραπολιτικού κουτσομπολιού”, στο επίπεδο του “κάτι μου ‘πε κάποιος, κάποτε, για να σας το πω…” και των εικασιών που γίνονται από όλους μας με βάση άσχετες για την εκλογική διαδικασία κινήσεις και δηλώσεις καφενείου.

Ακούστε όλη τη δήλωση Γκυρίνη στον Τ. Καμπάνη στη συνέχεια: