Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας σχολεία

Μια παρατήρηση – πρόταση σχετικά με τα σχολεία των (πολύ) μικρών κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας

Τις τελευταίες ώρες τόσο εδώ στην Περισκόπηση όσο και σε άλλα τοπικά blogs και sites έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση των γονέων για τα voucher για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας και τα ΚΔΑΠ του Δήμου.
Μόνο εδώ αναρτήσαμε τρεις (!!!) διαφορετικές ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν ξέρω αν το έχετε (ξανά)παρατηρήσει και εσείς, αλλά οι ανακοινώσεις προέρχονται από διαφορετικούς φορείς – υπηρεσίες του Δήμου. Μια ανακοίνωση της ΚΕΔΑ για τα ΚΔΑΠ, μια άλλη ξανά της ΚΕΔΑ για τον βρεφονηπιακό στο Π. Σκυλίτσι, μια τρίτη ανακοίνωση του ΟΠΑΚΟΜ για τους υπόλοιπους βρεφονηπιακούς – παιδικούς του Δήμου.
Αν προσθέσει κανείς και την αντιδημαρχία Παιδείας, τότε μιλάμε για την απόλυτη (η σχεδόν απόλυτη) …παράνοια και διασπορά αρμοδιοτήτων και υπευθύνων κλπ κλπ.

Από όσα ξέρουμε, η κατάσταση δεν είναι σημερινή. Αποτελεί “προϊόν” παλαιοτέρων ετών και ενεργειών – και λόγω του Καποδίστρια και του Καλλικράτη βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Δεν θα ασχοληθούμε όμως με το παρελθόν. Αυτό πάει, πέρασε και δεν αλλάζει.

Μπορεί όμως να αλλάξει το παρόν και το μέλλον.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους Δήμους της Ημαθίας ή της χώρας, όμως καλό θα ήταν ο δήμαρχος (και η δημοτική Αρχή) να δει το θέμα και όλα αυτά τα σχολεία για τους μικρούς μας συμπολίτες να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα ενός και μόνου φορέα.
Θα είναι σίγουρα πιο καλή η διαχείριση, θα γίνει σίγουρα οικονομία στις προμήθειες (λόγω όγκου και καλύτερου προγραμματισμού), θα γίνεται πιο καλή και επισταμένη δουλειά για πράγματα που αφορούν τα συγκεκριμένα σχολεία και δομές ενώ οι δημότες και κάτοικοι που είναι γονείς θα ξέρουν εκ των προτέρων που θα απευθύνονται για πληροφορίες, εγγραφές, δικαιολογητικά κλπ.