Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Ημαθία: οι περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας ενημέρωσε σχετικά με τις περιοχές τοπικής αρμοδιότητας των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στην Ημαθία, όπως αυτές προέκυψαν μετά από την αναδιάρθρωση που έγινε πρόσφατα.

Έτσι, οι υπηρεσίες και οι περιοχές ευθύνης τους είναι οι ακόλουθες (αξίζει να σημειωθεί πως για τη Δημοτική Ενότητα Μελίκης δεν “ακολουθείται” η διοικητική διαίρεση του “Καλλικράτη” αλλά η Δ.Ε. διαιρείται και θα αστυνομεύεται από τα Α.Τ. Βέροιας και Α.Τ. Αλεξάνδρειας. H Εγνατία θα αστυνομεύεται από την Τροχαία Βέροιας στο τμήμα της από Κλειδί μέχρι και Πολύμυλο Κοζάνης):

 

α. Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Βέροιας και των τοπικών κοινοτήτων Μελίκης, Νεοκάστρου και Προδρόμου (οικισμοί Νέου Προδρόμου και ΑγίαςΤριάδας) της δημοτικής ενότητας Μελίκης του δήμου Αλεξάνδρειας.

β. Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος.

γ. Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος. Επιπλέον, πέραν του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» περιφέρειας δήμου Βέροιας, περιλαμβάνει και το τμήμα του ιδίου αυτοκινητοδρόμου περιφέρειας δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς και τμήμα της ιδίας Οδού της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, αστυνομεύοντας συνολικά το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» που προσδιορίζεται από χ/θ 288,600 (ανισόπεδο κόμβο Κλεδίου 17) μέχρι χ/θ 227,000 (ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου 13).

δ. Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

ε. Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος.

στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια των δημοτικών ενοτήτων Αλεξάνδρειας και Αντιγονιδών, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Κυψέλης (Μονή Αγίου Αθανασίου Σφηνίσσης) και Αγκαθιάς (οικ. Τριλοφιάς) της δημοτικής ενότητας Μελίκης του δήμου Αλεξάνδρειας.

ζ. Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Πλατέος του δήμου Αλεξάνδρειας.

η. Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Πλατέος του δήμου Αλεξάνδρειας.

θ. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.