Κατηγορίες
σύλλογοι

Εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει (ή στις οποίες συμμετάσχει) Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ανακοίνωσε σήμερα ο Σύλλογος.
Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θα είναι διήμερες και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα – ενώ η ΕΛΧ θα συμμετάσχει την Κυριακή 21 Μαΐου στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης του Νόμου που θα πραγματοποιηθούν στην Νάουσα:

Σαββάτο 13 Μαΐου 2017

• Ετοιμασία και στόλισμα κόλλυβου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης από το τμήμα γυναικών ώρα 7:00μμ
• Προβολή Ντοκιμαντέρ στην αίθουσα του συλλόγου « Στα Αχνάρια των Αργοναυτών» του Θεοδόση Κυριακίδη διδάκτορα Ιστορίας, θεολόγος και υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ώρα 8:30 μ.μ.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

• Υποστολή της σημαίας , ώρα 5:30 πμ
• Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαρίεσσας και προσφορά κόλλυβου για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ώρα 9:30 πμ
•Μουσικοποιητική εκδήλωση προς τιμή των 353.000 αθώων νεκρών της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Πόντο, στις 8:30μμ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Χαρίεσσας
Στάσιμα, ωδές, θρήνοι, πανηγυρικοί, λόγοι Αναστάσεως και Εξόδου σε μια αλληλουχία Ποίησης, Έμμετρου Ιάμβου, εικόνες και αλήθειες για το διαπραχθέν κατά της Ανθρωπότητας ΕΓΚΛΗΜΑ.

Συντελεστές:
Τάκης Βαμβακίδης-Ηθοποιός, Αλέξης Παρχαρίδης- Τραγούδι
Χρήστος Ακριτίδης-Τραγούδι, Φάνης Κουρουκλίδης-Λύρα, Δημήτρης Ακριτίδης –Λύρα, Ηρακλής Αδαμίδης-Κρουστά, Λεωνίδας Γεωργιάδης-Πλήκτρα, Γιώργος Γεωργιάδης- Συντονισμός

Ομιλία από τον Κυριάκο Χατζηκυριακίδη
Δρ.Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ με θέμα:
« Η Τουρκία ενάντια στους Χριστιανούς της Ανατολής (αρχές 20ου αιώνα) Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

• Συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης του Νόμου που θα πραγματοποιηθούν στην Νάουσα.