Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Αυτό που έκαναν οι προπονητές είναι αθλητισμός. Αυτό ναι, είναι ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο δεν είναι οι κάφροι, οι ανεγκέφαλοι, τα γίδια και οι μαχαιροβγάλτες του τελικού στο Πανθεσσαλικό, που τα ρήμαξαν όλα. Ή σε άλλα γήπεδα – δεν έχει σημασία σε ποια.

Ποδόσφαιρο δεν είναι οι παράγκες, όσοι την έχουν δει πρόεδροι και “παράγοντες” (που δεν παράγουν τίποτε απολύτως!!!). Ποδόσφαιρο δεν είναι τα στοιχήματα, τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα φάουλ ή τα οφ-σάιντ που δεν δίνονται ποτέ, οι κόκκινες που δεν βγαίνουν όταν πρέπει. Ούτε τα σπασμένα καθίσματα, ούτε τα μπινελίκια, ούτε οι κανίβαλοι γονείς που τα βάζουν με τους εκάστοτε προπονητές όταν δεν παίζει το παιδί τους μπάλα.

Ποδόσφαιρο είναι αυτό στη φωτογραφία. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πρώτα και πάνω από όλα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.


Και ο αθλητισμός το πρώτο που διδάσκει είναι σεβασμό στον “αντίπαλο”. Και σεβασμό στην Ιστορία ανθρώπων που πραγματικά έγραψαν Ιστορία…

Η φωτογραφία είναι από το παιχνίδι ΟΦΗ – ΑΡΗΣ. Ο πρώην προπονητής των Κρητών Έγκε Γκέραρντ βρέθηκε στο γήπεδο σε αναπηρικό καροτσάκι (λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει είναι στο καροτσάκι). Όλο το γήπεδο αποθέωσε τον επί 15 χρόνια προπονητή ενώ αξιοσημείωτη και η κίνηση των προπονητών των δυο ομάδων, του Άρη και του ΟΦΗ, που απέτισαν φόρο τιμής (ο πρώτος μάλιστα του φίλησε το χέρι) σε έναν άνθρωπο που πέρασε τη ζωή του στα γήπεδα.

 

Αυτό ναι! Αυτό είναι μπάλα! Αυτό είναι ο αθλητισμός….